Stand-up cabaretvoorstelling over strijd der sexen

Stand-up cabaretvoorstelling over strijd der sexen

FOTO:©Henry Faber
AMSTERDAM, 8 NOVEMBER 2023 – Op vrijdag 17 november 2023 gaat in theater De Luifel in Heemstede Hij zei / Zij zei in première. Het cabaretduo Silvester Zwaneveld en Berit Companjen gaan met elkaar de strijd aan over de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Hij zei / Zij zei is toneel vermengd met pure stand-up. Het is een voorstelling waarin een man en een vrouw verbaal hun verschillen op hilarische wijze bevechten.

Begrip en verbinding
Pittige dialogen wisselen elkaar af met oergeestige stand-up. Wees getuige van deze strijd der sexen, waarin spelers op zoek gaan naar begrip, verbinding en elkaars perspectief. Grappig, nodig, belangrijk en helemaal van nu. 

Première
Op vrijdag 17 november vindt de première plaats in theater De Luifel in Heemstede. De voorstelling Hij zei / Zij zei is van oktober 2023 tot en met mei 2024 in ruim 40 theaters in Nederland te zien. Bekijk de complete speellijst op: silvesterzwaneveld.com

Silvester Zwanenveld
Cabaretier Silvester Zwanenveld studeerde af aan de kunstacademie in Rotterdam. Hij is bekend van het cabaretduo Arie & Silvester. Hij vond diepgang in zijn soloshows en regisseert tal van andere theatermakers. Naast zijn werk op de planken is Silvester eigenaar van een animatiestudio en sleepte vele internationale prijzen in de wacht. Hij ontwikkelt apps waaronder de interactieve app voor de show In De Lift, maar ook het interactieve leesboek, Plaza Patatta, dat werd genomineerd als beste Nederlandse innovatie in 2013. Ook illustreert Silvester de boekenserie Plaza Pattata en schreef hij een eigen prentenboek, een roman en het boek: Zo maak je een  cabaretprogramma met begeleidende podcast. 

Berit Companjen
Toen Berit Companjen in 2000 een rondleiding kreeg door een theater voor een project van school vielen er allerlei kwartjes op hun plek. Ze ging studeren aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en een theatermaker werd geboren! Ze deed mee met verschillende festivals (Groninger Studenten Cabaret Festival 2006, Culture Comedy Award 2011 en de Belgische Humo Comedy Cup 2016) en bereikte drie keer de finale. Binnen de stand-up wereld heeft Berit Companjen haar sporen verdiend. Ze is een regular in Comedyclub Haug en speelt door het hele land in line-ups. Berit maakt ook deel uit van het cabaretteam van het BNN VARA radioprogramma Spijkers met Koppen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.