Stage Entertainment lanceert driedelige AIDA-podcastserie

Stage Entertainment lanceert driedelige AIDA-podcastserie

Vandaag is de eerste aflevering van een driedelige AIDA-podcastserie gelanceerd. In deze podcast, BackSTAGE genaamd, gaan presentator Patrick Martens en musicaldeskundige Eline de Ruig in gesprek met diverse gasten over de musical die sinds april te zien is in het AFAS Circustheater Scheveningen en duiken zij in de wereld van AIDA. Iedere aflevering schuiven een hoofdrolspeler en een bekende AIDA-fan aan aan tafel bij de hosts. Te gast zijn onder meer presentator John Williams, musicalactrice April Darby en programmamaker Tim den Besten. De eerste aflevering is nu te beluisteren via streamingdiensten Spotify en Apple Podcasts.

In de drie afleveringen praten hosts Patrick en Eline samen met gasten over het verhaal van AIDA, de bekroonde muziek van Elton John en Tim Rice, en het auditieproces. Aan bod komen niet eerder vertelde verhalen en backstagegeheimen. “Voor diverse reportages voor Koffietijd (RTL4) hebben Patrick en ik de leukste kijkjes achter de grootste musicalproducties gekregen. Voor AIDA vlogen we naar Londen om te zien hoe de kostuums werden ontworpen, we zagen de repetities en we ontdekten allerlei backstagegeheimen. Vaak krijgen we berichtjes van mensen die ook zo graag die wereld van dichtbij willen zien en veel vragen hebben over de totstandkoming van een musical. Op tv en radio is er vaak weinig tijd om daar uitgebreider bij stil te staan, dus we vonden het tijd voor een podcast. Unieke verhalen, verrassende weetjes en leuke anekdotes. Het maakt de theaterbeleving helemaal compleet doordat je dichter bij de musical komt dan ooit.”, aldus musicaldeskundige Eline de Ruig.

De afleveringen

Aflevering 1 – Het verhaal van AIDA

Content creator en AIDA fan Rachel Siwaletti (De Huismuts) en hoofdrolspeelster Gaia Aikman (Aida) zijn te gast. Zij praten over het verschil tussen de musical van twintig jaar geleden en die van nu, het auditieproces en wat de voorstelling voor hen betekent.

Aflevering 2 – De muziek

Presentator John Williams en hoofdrolspeelster April Darby (Amneris) zijn te gast. John was in het voorjaar aanwezig bij de première en raakte ervan ontroerd mede door de vertolking van April. Hij vertelt over zijn ervaring in het theater en April vertelt over haar liefde voor de muziek van AIDA.

Aflevering 3 ‒ Acteren

Programmamaker Tim den Besten en Naidjim Severina (Radames) zijn te gast. Hij stond zelf ooit in een musical en wil stiekem niets liever dan musicalster zijn. Ook hij is fan van AIDA en vertelt waarom de voorstelling hem zo raakt. Naidjim vertelt hem meer over het repetitieproces en hoe het is om Radames te spelen. 

De musicalpodcast BackSTAGE is vanaf vandaag gratis te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.