Stadstheater Zoetermeer seizoen opening 2018/2019

Dinsdag avond 8 mei was de lang verwachte seizoen opening van het stadstheater van Zoetermeer.
Het theater dat vorig jaar een grondige verbouwing heeft gehad, heeft vanaf aankomend seizoen geen zomerstop meer, maar komt dan met verwachte maar ook zeker onverwachte activiteiten – zo geven ze aankomend talent de kans om zich te tonen aan het publiek, is er de 360° ondervraging, waarbij bekende en minder bekende mensen het hemd van het lijf gevraagd kan worden en kan er in het Stage restaurant heerlijk gegeten worden.

De preview avond stond in het teken van Single camping, één van de nieuwste producties van Bos theaterproducties. Alles werd heel relaxed, maar wel op hoog tempo gepresenteerd, ze wilden niet net als vorig jaar tot midden in de nacht de mensen in de zaal houden.
Zo werden er vele producties alvast in het zonnetje gezet, zoals onder andere The Bridges of Madison County en Evita, beide met de Zoetermeerse René van Kooten, Charley de musical met Job Bovelander ex Zoetermeerder.
Maar er komen niet alleen musicals naar het Stadstheater, ze hebben een heel divers en gevarieerd programma+ cabaret, klassiek, toneel, muziek, gewoon alles wat met theater te maken heeft, kan je gaan zien in het stadstheater.

Er werd niet alleen maar gepraat, we kregen een voorproefje van de voorstelling van Lonneke van Leth, die sinds 2 jaar in Zoetermeer woont, die met de spannende dans voorstelling ‘De zaak Carmen’ naar het theater komt en waarin Lonneke zelf de hoofdrol zal dansen.
De Haagse Ed Struijlaart, ooit geïnspireerd door onder andere Eric Clapton, komt nu met een ode aan de gitaar en zijn helden naar het theater, hij gaf ons een voorproefje van wat ons te wachten staat en je kon al goed zien en horen dat zijn passie muziek is.
Jan Beuving en Patrick Nederkoorn zijn 1 maart te gast in het theater met hun cabaret programma ‘Leuker kunnen we het niet maken’ met een leuk en ontzettend grappige cabaret voorstelling over – ja echt – de belasting. Nu hoor ik bijna iedereen denken; kun je wel lachen om en met de belasting, in hun voorstelling gegarandeerd wel.
Na de pauze was er een mini concert van het grote talent op het moment: Lakshmi. Zij debuteert met de aankomende tour in het theater, eerder konden we haar al zien en horen op diverse poppodia en festivals, haar muziek stijl wordt omschreven als pop-noir, haar stem heeft een rauw randje, maar klinkt gewoon hemels.
Timon Krause, volgens eigen zeggen, kan gedachten lezen, uiteraard zijn er mensen die hier totaal niet in geloven, vier van deze mensen werden uitgedaagd door Timon, om mee te doen aan klein experiment. Ze moesten een getal in gedachten houden en raar maar waar bij 3 van de vier mensen wist Timon het juiste getal te zeggen, de verbazing was van deze mensen hun gezicht af te lezen.
De avond werd afgesloten met de zwoele klanken van Steffen Morrison & Big Boy Caprice, die het publiek wisten te verleiden om mee te dansen, op heerlijke soul muziek van vroeger.

Na het zien van deze zes previews, werd het gewoon duidelijk; of je nu jong bent of van middelbare leeftijd of op leeftijd, het stadstheater van Zoetermeer heeft een totaal pakket aan voorstellingen, waar iedereen wel wat kan van gaan zien en garant zal staan voor een avond onbezorgd genieten.

Voor meer informatie:www.stadstheater.nl

TEKST EN FOTO: Mieke van der Raay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.