Sprookjesboom de Musical: een aanrader voor ieder gezin!

Sprookjesboom de Musical: een aanrader voor ieder gezin!

Recensie geschreven door : Jacko Pennings

In het statige Efteling Theater vond de première plaats van Sprookjesboom de Musical. Het is inmiddels de derde voorstelling van deze bekende verhaallijn uit de eigen “keuken” van de Efteling.

De cast is al bekend met de Sprookjesboom en hebben met deze poppen al in de kleine voorstellingen gestaan die plaatsvinden in het openluchttheater in het sprookjesbos van de Efteling. Thijs van Empel zorgt voor Draak, Wolf en Klein Duimpje. Amy Galatá neemt Assepoester en geitje Benjamin voor haar rekening. Langnek, Ezel en Ko komen tot leven via de handen en stem van Niels van der Gaarden. Janneke Iking geeft vorm aan de verschijning van Heks en Roodkapje, en Laura van Bentum helpt als poppenspeelster de andere castleden. Wieneke Remmers en een groep kinderen spelen de menselijke rollen in deze voorstelling en doen dat als muziekjuffrouw en schoolklas.

Het verhaal:
Ieder jaar vindt in het Sprookjesbos het wonderlijke muziekfeest plaats met een grote wedstrijd. Roodkapje, Assepoester en zelfs Draak zijn druk aan het oefenen voor de grote wedstrijd van het wonderlijke muziekfeest. Heks zet alles op alles om te winnen en geitje Benjamin wil vreselijk graag meedoen, maar hij kan geen instrument vinden dat bij hem past. En dan verdwalen een muziekjuffrouw en een aantal van haar leerlingen ook nog in het Sprookjesbos en komen terecht op het muziekfeest!
Vindt geitje Benjamin uiteindelijk zijn instrument? Wat is Heks van plan? En hoe moet het met de verdwaalde juffrouw en haar leerlingen op het muziekfeest? Vinden zij ooit nog hun weg terug naar huis?

Wat direct bij binnenkomst in de zaal opvalt is dat het decor zeer uitgebreid en goed afgewerkt is. Het ziet er mooi uit. Het grote toneel van het Efteling Theater lijkt hierdoor geschikt te zijn gemaakt voor deze kleinschalige productie. Ook weet men weer op een mooie manier gebruik te maken van het brede middenpad tussen de bezoekers.
Het intro begint met de stem van de Sprookjesboom zelf en gaat verder met 3 handpoppen van een konijn, een eekhoorn en een vogel. Zij vertellen wat er in het bos gaande is en geven zo de aanzet voor de sprookjesfiguren. Of de kleinschaligheid van dit intro voldoende is om op te vallen in een uitverkochte zaal vraag ik me af.
Wat meteen opvalt is dat de kinderen in de zaal eigenlijk direct in het verhaal worden meegenomen en daar zal de vrolijke interactie van de poppen met de gasten zeker aan bijdragen. Door de kinderen uit de zaal tijdens de voorstelling te laten zoeken naar muzieknoten zorgt ervoor dat ze hun concentratie niet verliezen tijdens het muziekfeest en dat is een mooie zet in het stuk. Dat er een muziekstuk wint wat door de jury zelf is gemaakt is wel wat dubieus te noemen. Maar ach, in sprookjes is iedereen natuurlijk altijd eerlijk en objectief!

Het is een vrolijke voorstelling met pakkende liedjes die je eigenlijk direct mee kan zingen. Ook voor de ouders zitten er leuke grapjes in en daarmee is het een aanrader voor het hele gezin. Wat aan deze derde productie van De Sprookjesboom goed te zien is, is dat men ontzettend is gegroeid sinds de eerste stap naar de echte theaters. De Efteling laat zich hiermee zien als een topper wat betreft kindertheater.

hart heelhart heelhart heelhart heelhart leeg

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.