SPRING in Autumn bijna van start

SPRING in Autumn bijna van start

•    Verrassende internationale dans- en theatervoorstellingen van 27 t/m 31 oktober in Utrecht
•    Hypnotiserende voorstelling L’Haal van Marokkaanse choreograaf Khalid Benghrib opent SPRING in Autumn 2021
•    Wereldpremière How To Exit A Reality (Attempt 1 of 19) van Andrea Božić en Julia Willms
•    Avant-première filmische performance SEEK BROMANCE van Samira Elagoz
•    Met 11 producties, twee extra dagen en meerdere locaties groter dan doorgaans


Op woensdag 27 oktober start SPRING in Autumn, het internationale theater- en dansfestival van Stadsschouwburg Utrecht en SPRING. Marokkaanse choreograaf Khalid Benghrib opent het festival met L’Haal, waarin hij samen met negen dansers en vier percussionisten een eigentijdse draai geeft aan de heilige Marokkaanse Gnawa-muziek en soefidans. Ook Indonesische choreograaf Eko Supriyanto geeft een hedendaagse draai aan een bestaande dans. In IBUIBU BELU: Bodies of Borders creëert Supriyanto een nieuwe interpretatie van likurai, een traditionele welkomstdans van het Indonesische eiland Timor. In The Ecstatic brengen choreograaf Jeremy Nedd en het Zuid-Afrikaanse gezelschap Impilio Mapantsula de energieke pantsuladans samen met de spirituele danstraditie praise break.

Common Ground
Het programma van SPRING in Autumn 2021 is opgebouwd rond ideeën over saamhorigheid en gemeenschap. In Ensaio Para Uma Cartografia van de Portugese theatermaker Mónica Calle laten twaalf actrices de kracht van vrouwen, mensen en imperfectie zien. Door een protest met zeventien performers van 15 tot 68 jaar te ensceneren brengt Belgische choreograaf Jan Martens met any attempt will end in crushed bodies and shattered bones een ode aan maatschappelijke ongehoorzaamheid. Choreograaf Anouk van Dijk toont in Common Ground hoe het leven getekend wordt door macht en overgave, en dat liefde en hoop altijd overwint. En in de zes uur durende voorstelling Together van acteursduo Leja Jurišić & Marko Mandić staat het samenzijn van twee figuren centraal.

Ruimtelijkheid
In de voorstellingen 7 en To Speak Light Pours Out speelt ruimtelijkheid een belangrijke rol. In 7 verandert Marokkaanse choreograaf Radouan Mriziga het toneel gaandeweg in een geometrisch lijnenspel waarin de schoonheid van het bewegende lichaam in de schijnwerpers wordt gezet. In To Speak Light Pours Out dompelt Nieuw-Zeelandse maker Kate McIntosh het publiek onder in een krachtige, politieke, poëtische, polyritmische luisterruimte.

Wereldpremière en avant-premiere
SPRING in Autumn toont de wereldpremière van het nieuwe werk van Andrea Božić & Julia Willms en de avant-première van Samira Elagoz. Andrea Božić en Julia Willms nemen het publiek in How To Exit A Reality (Attempt 1 of 19) mee op reis door verschillende realiteiten. De voorstelling is gebaseerd op het principe van een escape room, we zoeken een uitweg, maar steeds als we er een vinden komen we weer in een nieuwe werkelijkheid terecht, totdat we zelfs de ruimte hier en nu als fictief ervaren. SEEK BROMANCE van Samira Elagoz is een filmische transmannelijke liefde door de woestijnen van Los Angeles en Las Vegas tijdens de wereldwijde pandemie. 

Tickets
Kaarten voor SPRING in Autumn zijn te koop via springutrecht.nl. SPRING in Autumn vindt plaats van 27 oktober t/m 31 oktober op verschillende locaties in Utrecht.

FOTO: © Jamal Belhaj

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.