SPRING in Autumn 2021: op zoek naar een ‘common ground’

SPRING in Autumn 2021: op zoek naar een ‘common ground’

SPRING in Autumn, het internationale theater- en dansfestival van Stadsschouwburg Utrecht en SPRING vindt dit jaar plaats van 27 t/m 31 oktober op verschillende locaties in Utrecht. Met wereldpremières van Andrea Božić & Julia Willms en Samira Elagoz. Van nieuwe rituelen geïnspireerd door Marokkaanse, Indonesische en Zuid-Afrikaanse danstradities tot een zes uur durende voorstelling over wat ons verbindt. Het volledige programma is bekend en de kaartverkoop is gestart. SPRING in Autumn 2021 is met 11 producties, twee extra dagen en meerdere locaties in Utrecht groter dan doorgaans.

Het programma van SPRING in Autumn 2021 is opgebouwd rond ideeën over gemeenschap en saamhorigheid, iets wat we in de coronatijd zo hebben gemist. In de openingsvoorstelling L’Haal geeft choreograaf Khalid Benghrib een eigentijdse draai aan de Marokkaanse heilige Gnawa-muziek en soefidans, die tijdens rituele bijeenkomsten van de Marokkaanse soefi’s werden opgevoerd. In Ensaio Para Uma Cartografia van de Portugese theatermaker Mónica Calle laten twaalf actrices de kracht van vrouwen, mensen en imperfectie zien. Belgische choreograaf Jan Martens brengt met any attempt will end in crushed bodies and shattered bones een ode aan maatschappelijke ongehoorzaamheid door een protest met zeventien performers van 15 tot 68 jaar te ensceneren. In Common Ground toont Anouk van Dijk hoe het leven getekend wordt door macht en overgave, en dat liefde en hoop altijd overwint. Indonesische choreograaf Eko Supriyanto geeft in IBUIBU BELA: Bodies of Borders een hedendaagse draai aan de welkomstdans likurai, een dans die grenzen verlegt en mensen verbindt. In The Ecstatic brengen choreograaf Jeremy Nedd en het Zuid-Afrikaanse gezelschap Impilo Mapantsula de pantsula dans samen met de spirituele danstraditie praise break. En in de zes uur durende voorstelling Together van acteursduo Lleja Jurišić & Marko Mandić staat het samenzijn van twee figuren centraal. 

Ruimtelijkheid speelt een belangrijke rol in de performances 7 en To Speak Light Pours Out. In 7 verandert Marokkaanse choreograaf Radouan Mriziga het toneel gaandeweg in een geometrisch lijnenspel waarin de schoonheid van het bewegende lichaam in de schijnwerpers wordt gezet. Nieuw-Zeelandse maker Kate McIntosh dompelt in To Speak Light Pours Out het publiek onder in een krachtige, politieke, poëtische, polyritmische luisterruimte.

Wereldpremières
Op SPRING in Autumn gaan de voorstellingen How To Escape A Reality (Attempt 1 of 19) en SEEK BROMANCE in wereldpremière. Andrea Božić en Julia Willms nemen het publiek in How To Escape A Reality (Attempt 1 of 19) mee op reis door verschillende realiteiten. SEEK BROMANCE van Samira Elagoz is een filmische performance over de relatie tussen twee mensen die elkaar ontmoetten tijdens de wereldwijde pandemie.

Kaartverkoop
Tickets voor SPRING in Autumn zijn te koop via springutrecht.nl. SPRING in Autumn vindt plaats van 27 oktober t/m 31 oktober op verschillende locaties in Utrecht

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.