SPRING festival start kaartverkoop en maakt programma bekend

SPRING festival start kaartverkoop en maakt programma bekend

SPRING Performing Arts Festival vindt plaats van 12 t/m 21 mei 2022 in Utrecht

  • Met wereldpremières van Dries Verhoeven, Boukje Schweigman en Khadija El Kharraz Alami
  • O.a. een focus op het verbinden van publiek met makers op afstand met voorstellingen van Choy Ka Fai, Royce Ng en Eisa Jocson 
  • Met Nederlandse premières van o.a. de nieuwste choreografieën van Bruno Beltrão en Mette Ingvartsen
  • Festival viert tiende editie
  • Veel voorstellingen op bijzondere locaties in Utrecht
     

De tiende editie van SPRING Performing Arts Festival opent op 12 mei met de energieke en krachtige voorstelling Fuck Me van Argentijnse choreografe Marina Otero in Stadsschouwburg Utrecht. Tien dagen lang maakt het publiek kennis met gedurfde, hedendaagse, rauwe en politiek kritische voorstellingen in verschillende theaters en in de publieke ruimte in Utrecht. SPRING presenteert een mix van gevestigde en jonge makers. De tiende editie van SPRING Performing Arts Festival vindt plaats van 12 t/m 21 mei.

Het festival presenteert wereldpremières van verschillende Nederlandse makers. Dries Verhoeven toont ons een blik in de bitterzoete wereld van seksueel drugsgebruik in TheNarcoSexuals. In Boukje Schweigman’s nieuwste werk Eros is het klaar met alle taboes en clichés van de vrouwelijke sensualiteit. In de voorstelling The Waves van Khadija El Kharraz Alami staat de vrouwelijke schoonheid, pijn en kwetsbaarheid centraal.

Bijzondere Nederlandse premières op het programma zijn van choreografen Bruno Beltrão (Brazilië) en Mette Ingvartsen (Denemarken/België). Bruno Beltrão reageert met zijn mix van hiphop en hedendaags dans op de extreemrechtse acties van het Bolsonaro-bestuur in Brazilië. Mette Ingvartsen danst de pandemie van zich af met een mix van onstuitbare bewegingen en een onophoudelijke stroom van muziek in de voorstelling The Dancing Public.

Met het programma wordt er ook aandacht geschonken aan de verbinding die we tegenwoordig kunnen maken op afstand. In Manila Zoo van Filipijnse maker Eisa Jocson is een unieke Zoom-performance te zien over gedwongen isolatie en consumentisme. Tijdens de theatrale lezing Presence, waarbij Royce Ng op afstand aanwezig is, onderzoekt hij de betekenis van ‘aanwezigheid’. En voor Postcolonial Spirits dook Choy Ka Fai in het Indonesische dansritueel Dolalak en staat danser Vincent Riebeek in live-verbinding met Dolalak-danser Andri Kurniawan in Surakarta.

SPRING presenteert ook werken die geworteld zijn in Utrecht. Met een interactieve app neemt Nieuwe Helden je in The Village Utrecht mee op fietstocht door de snelst groeiende stad van Nederland. Honderd naakte mensen poseren op een iconische plek in de binnenstad voor de tentoonstelling Dronude Utrecht Project van dronefotograaf Tom Durden. En tot slot schudt theatermaker Julian Hetzel onze kijk op de wereld weer op. Dit keer met There Will Be Light, een project over de precaire economie van hoop waarin hij een basisinkomen uit zijn eigen culturele financiering neemt en die geeft aan één persoon.

Start kaartverkoop
Tickets voor SPRING 2022 zijn vanaf nu verkrijgbaar via springutrecht.nl waar ook het gehele programma te vinden is. Het festival duurt van 12 t/m 21 mei.

FOTO: © Matias Kedak

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.