Spetterende perspresentatie Dommelgraaf en Cornelissen Entertainment

Spetterende perspresentatie Dommelgraaf en Cornelissen Entertainment

Terwijl half Nederland maandag 11 mei in het zonnetje zat, zaten wij in het theater. Geen zon, maar wel een toneel vol met sterren. Dommelgraaf en Cornelissen Entertainment verzorgde deze stralende dag een even zo stralende presentatie van de producties die zij het komende theaterseizoen op de planken zullen brengen. Aan het lijstje mooie producties die zij eerder brachten, voegen zij het komende seizoen vier voorstellingen toe.
De eerste voorstelling die we gepresenteerd kregen was Het Meisje met het Rode Haar. Het Meisje met het Rode Haar is het verhaal van Hannie Schaft. Deze productie zal gebaseerd zijn op het boek van Theun de Vries met de gelijknamige titel. Hannie Schaft was een Nederlandse verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog. Ze nam actief deel aan het verzet, ze hielp onderduikers met gestolen bonkaarten en persoonsbewijzen, maar ze pleegde ook verschillende aanslagen op Duitsers, collaborateurs en landverraders. Helaas overleefde zij de oorlog niet, ze werd gearresteerd en op 17 april 1945 werd zij geëxecuteerd in de duinen bij Bloemendaal.
Al eerder had Hans Cornelissen Het Meisje met het Rode Haar in gedachten om daar mogelijk een voorstelling van te brengen, maar dit was er niet van gekomen. Het jaar 2015, 70 jaar na haar overlijden, is een mooie gelegenheid om haar verhaal tot leven te brengen met deze productie.
In de hoofdrollen zullen Roos van Erkel (Hannie Schaft) en Jim Bakkum (Hugo) te zien zijn. Hans Cornelissen gaf toe dat Roos de eerste was die in zijn hoofd op kwam tijdens de zoektocht naar de actrice die de rol van Hannie Schaft zou gaan vertolken. Hij vroeg haar auditie te doen en uiteindelijk heeft zij ook de eer om van het icoon Hannie Schaft een mens van vlees en bloed te maken. Roos en Jim gaven ons vast een voorproefje van twee nummers die in de productie te horen zullen zijn. De interactie tussen de twee is absoluut geloofwaardig, dus dit zal na een uitgebreidere repetitie-periode zeker overkomen op het publiek. Een productie om naar uit te kijken. De première zal plaatsvinden op 12 oktober 2015 in Haarlem, de woonplaats van Hannie Schaft.

Vervolgens ging de aandacht uit naar een andere productie, Douze Points, Twelve Points, die ook iets met een jubileumjaar te maken heeft, al is het onderwerp totaal anders. Dit jaar vindt in Wenen voor de zestigste keer het Eurovisie Songfestival aan, sterker nog, tijdens de presentatie stond tegelijkertijd Trijntje Oosterhuis, in haar spraakmakende jurk, haar nummer te repeteren op het podium in Wenen. Zestig jaar Songfestival geeft voldoende voeding voor een mooie, aantrekkelijke voorstelling. De cast zal bestaan uit Brigitte Nijman, Jasper Taconis, Linda Wagenmakers en David van den Tempel. Brigitte en David waren deze middag aanwezig. Brigitte nam ons vast mee naar het Songfestival-gevoel met een medley van Nederlandse inzendingen. Vervolgens was het de beurt aan David om What’s Another Year van Johnny Logan ten gehore te brengen. Dit deed hij met verve, de zaal was zeer geboeid door zijn mooie, warme stem. Naast Douze Points, zal hij ook te zien zijn in het Meisje met het Rode Haar, een mooi debuut voor deze talentvolle musicalacteur. De première van Douze Points, Twelve Points zal plaatsvinden in Amstelveen op 27 februari 2016.

Ook toneel zal dit seizoen niet ontbreken bij Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment in de vorm van Fatal Attraction. Het toneelstuk is gebaseerd op de wereldberoemde film uit 1987 met Michael Douglas en Glenn Close. Het verhaal gaat over Daan, een succesvolle advocaat. Zijn leven en dat van zijn jonge gezin verandert drastisch na een spannend weekend met de prachtige Alex. Daan denkt dat hij na zijn avontuurtje gewoon verder kan met zijn leven, maar Alex wenst niet genegeerd te worden. Ze achtervolgt Daan en zijn familie met angstaanjagende gevolgen.
Voor de hoofdrol hadden de producenten al snel iemand op het oog, Matteo van der Grijn. Matteo zal dan ook de rol van Daan voor zijn rekening nemen. Mede door zijn inbreng werd Loes Haverkort gevraagd voor de rol van Alex. Matteo en Loes speelden al eerder samen in Soldaat van Oranje en lieten daar al zien een goede chemie te hebben op het toneel. Dit zal zeker bijdragen aan het verhaal en zal een extra toevoeging zijn. De rol van Elisa, de vrouw van Alex, zal gespeeld worden door Sytske van der Ster. Verder zullen Marian Mudder en Kevin Hassing te zien zijn. Deze cast in combinatie met de regie van Paula Bangels en de vertaling en bewerking van Louis van Beek zal zeker zorgen voor een adembenemende theateravond. De première zal zijn in Gouda op 5 oktober 2015.

Tenslotte werd de middag goddelijk afgesloten met de productie Nonsens. De dames die zich hiervoor in het habijt mogen hijsen behoren allen tot de top van de Nederlandse musicalwereld. Moeder Overste zal gespeeld worden door Marjolijn Touw, met in haar kielzog haar ‘zusters’ Mariska van Kolck, Wieneke Remmers, Brigitte Heitzer en Renée van Wegberg. Alle vijf bezitten een dijk van een stem, maar vooral komische timing wat voor een productie als dit onmisbaar is. Na het voorproefje was meteen duidelijk dat ook dit een productie gaat worden die u niet mag missen. Al is het nog even wachten, de première in het Oude Luxor in Rotterdam zal zijn op 25 januari 2015.

Met deze presentatie liet Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment zien dat zij weer een mooi seizoen voor het Nederlandse publiek in petto heeft. Voor meer informatie over cast, creatives en speellijsten kunt u terecht op www.dommelgraafencornelissen.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.