Spektakel verzekerd met nieuwe editie India Dans Festival

Spektakel verzekerd met nieuwe editie India Dans Festival

FOTO:© Steven Pisano

Korzo en het India Dans Festival brengen de wereldpremière van Cloud Messenger en de grootse voorstelling Fires of Varanasi naar Den Haag.De aankomende editie van India Dans Festival belooft een spectaculaire te worden. Het festival biedt elf dagen vol spraakmakende voorstellingen, van 16 tot en met 26 mei in Korzo.

India Dans Festival (IDF) is een viering van de Indiase dans en cultuur. Sinds 2011 is IDF een festival waar klassieke dansstijlen als Bharatanatyam, Kathak en Odissi samengaan met nieuwe interpretaties van talentvolle makers. Een festival waar we de ongekende rijkdom van Indiase dans vieren in intense voorstellingen die zowel klassiek als eigentijds zijn.

Indiase en westerse tradities ontmoeten elkaar
De eerste twee bevestigingen voor het programma liegen er niet om: de wereldpremière van Cloud Messenger en de veelgeprezen voorstelling Fires of Varanasizijn tijdens IDF in Korzo te zien. Cloud Messenger is geïnspireerd op het gelijknamige gedicht van één van India’s grootste dichters Kalidasa en gaat over eenzaamheid en de afzondering van mensen waar je van houdt. Een multidisciplinair werk met nieuwe muziek van de in Nederland wonende Indiase componist Samhita Mundkur in samenwerking met Boudewijn Ruigrok en met delen uit de gelijknamige compositie van klassiek componist Gustav Holst. Indiase en westerse tradities ontmoeten elkaar in deze voorstelling met musici, een groot koor en dansers. Dansers brengen een indrukwekkende mix van moderne dans, en verschillende Indiase dansstijlen zoals Odissi, Kathak en Bharatanatyam.

Cloud Messenger Klapstuk beeld.jpg

Vijfsterrenvoorstelling over de heilige stad Varanasi
De Ragamala Dance Company toert de hele wereld over met Fires of Varanasi; iedereen wil deze vijfsterrenvoorstelling zien. Fires of Varanasi is een voorstelling van moeder en dochter Ranee Ramaswany en Aparna Ramaswany en draait om een pelgrimstocht naar de heilige stad Varanasi. Varanasi is met zijn fameuze heilige oevers aan de rivier de Ganges een wereldberoemde crematie site voor overleden hindoes. Fires of Varanasi is een verbeelding van al het aardse, alles daarna en alles daartussenin, met een prominente plek voor de goden, rituelen. Dit alles gechoreografeerd in een flamboyante intense Bharatanatyam stijl. Een grootse voorstelling met een stage design zoals je dat zelden in Korzo zag.

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=RNkK36fouOw

Een tipje van de sluier, want het volledige programma voor India Dans Festival (16 t/m 26 mei) in Korzo en start kaartverkoop maken we later bekend.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.