Speelman en Speelman “Lach het weg”

Speelman en Speelman “Lach het weg”

Recensie: Mieke van der raay

Afgelopen dinsdag was de première van Speelman en Speelman.

De gebroeders Daan en Joost Speelman brengen een grappig en gevarieerd programma.

Binnen de lijntjes kleuren hebben ze altijd al moeite gehad, zoals ze zelf zeggen, want immers als je van het pad af gaat zie je veel meer.

Grappige, absurde scènes worden aangevuld met ontzettend mooie liedjes, waarvan je echt kippenvel krijgt zo mooi, die ook een gigantisch applaus oplevert, van de bijna uitverkochte zaal.

Het publiek hoeft niet stil te zitten, zeker niet, als ze een leuk spel doen met de mannen in de zaal: Heb je het wel eens gedaan heet dit spel, met bv. vragen “Ben je wel eens de verjaardag van je vrouw vergeten” en “Heb je wel eens een discutabel programma op YouTube open laten staan”, wat echt een lach salvo uit de zaal oplevert, bij elke vraag die de mannen met ja beantwoorden moeten ze weer gaan zitten.

En daar is dan de appel, een echte appel die als Apple telefoon door moet gaan er zitten veel meer van deze doordenkers in de voorstelling.

Daan met de hoed, in het begin droeg hij deze om zijn kaalheid te camoufleren, is nu niet meer weg te denken en wordt hij zelfs herkend aan zijn hoed. Hij is de betere zanger van beiden en brengt echt de emotie over in de liedjes.

Joost de krullenbol, achter de piano leeft hij helemaal, hij is dan duidelijk gelukkig en rustig, verder is hij een leuke grappige stuiterbal op het podium.

De twee zijn duidelijk een eenheid, de chemie tussen de twee is overduidelijk en voelen elkaar duidelijk heel goed aan.

Wil je een avondje echt zorgeloos genieten, moet je echt naar deze voorstelling gaan. Het is een afwisselende, verrassende, humor volle show, je komt gegarandeerd met een grote glimlach op je mond naar buiten.

Het enige minpunt van deze voorstelling is dat het MAAR 90 minuten duurt, wat mij betreft hadden ze nog wel even door mogen gaan.

Foto’s: Marcel Hakvoort

~Speelman en Speelman 1 (c) Marcel Hakvoort~Speelman en Speelman 2 (c) Marcel Hakvoort~Speelman en Speelman 4 (c) Marcel Hakvoort~Speelman en Speelman 5 (c) Marcel Hakvoort~Speelman en Speelman 6 (c) Marcel Hakvoort

hart heelhart heelhart heelhart heelhart half

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.