Speciale coronaprogrammering: Theatergroep Mangrove doet de klassiekers op 1,5 meter.

Speciale coronaprogrammering: Theatergroep Mangrove doet de klassiekers op 1,5 meter.

“O Romeo, Romeo”, riep Julia op ruim anderhalve meter afstand van haar balkon. Shakespeare hield zich daarmee keurig aan het Nieuwe Normaal. Tot dusver kan Theatergroep Mangrove doen wat ze altijd doet: de klassiekers brengen in haar eigen stijl, herkenbaar en aansprekend voor jong en oud. Maar hoe spelen Romeo en Julia hun sterfscène en hoe moet Elektra wraak nemen op haar moeder binnen de richtlijnen van het RIVM? En hoe houdt een theatergroep zich staande als juist het (fysieke) contact tussen de acteurs zo kenmerkend is voor wat zij maken? Mangrove doorbreekt zoals altijd de vierde wand en gaat met haar publiek op snelle en humoristische wijze en met veel liefde voor de klassiekers op zoek naar theatermaken in het nieuwe normaal.

Deze zomer speelt Mangrove in haar thuisstad Rotterdam voor een beperkt publiek de klassiekers op anderhalve meter. Het artistiek team van Mangrove kiest een aantal bekende klassiekers en nodigt hun vaste acteurs uit om hiermee de vloer op te gaan. Geen grote decors, want er is weinig ruimte. Geen mooie kostuums, want er is weinig geld. Slechts de acteurs, het verhaal en de onbedwingbare drang om weer voor publiek te spelen en hen te brengen waar ze zo’n behoefte aan hebben: live theater.

Zoenen, moorden, verleiden en vechten op afstand: het komt allemaal voorbij in ‘Mangrove doet de klassiekers op 1,5 meter’, een serie korte zomervoorstellingen, bestaande uit Griekse Tragedies en meesterwerken van Shakespeare voor iedereen vanaf 14 jaar.

Deze speciale zomerprogrammering start begin juli en loopt een groot deel van de zomer door. Vanaf 28 mei is het complete programma te vinden op www.theatergroepmangrove.nl

Ook in juni biedt Theatergroep Mangrove al een gevarieerd programma voor maximaal 20 bezoekers per voorstelling. Meerdere keren per avond zijn voorstellingen te bezoeken, zoals liedjesprogramma’s, cabaret en interactief theater waarbij het publiek met de acteurs de vloer op mag.

Theatergroep Mangrove verkeert, net als vele andere gezelschappen, in zwaar weer. Om het volgende theaterseizoen te halen, is een actiecampagne gestart op www.voordekunst.nl.

Doneren is mogelijk in ruil voor theatrale tegenprestaties.

FOTO: ©Mieke van der Raay

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.