Sorrie Morrie (6+) op Theaterfestival De Parade

Sorrie Morrie (6+) op Theaterfestival De Parade

Sorry, sorry, sorry, dat we dit persbericht sturen, maar deze zomer staat het Utrechtse theatergezelschap Dear T, weer op de KinderParade met hun spiksplinternieuwe voorstelling: Sorrie Morrie (6+). Een muzikale familievoorstelling over je schuldig voelen, sorry zeggen en luisteren naar je lever.

Over de voorstelling

Morris voelt zich heel vaak schuldig. Wanneer ze de weg kwijtraakt, wanneer ze iets verkeerd begrepen heeft of op een pissebed staat. En iedere keer als ze zich schuldig voelt, staat ze even stokstijf stil. Tot ze op een dag zó stil staat, dat ze helemaal niet meer in beweging komt.

Morris en haar vriendin Fiet proberen van alles. Duwen, trekken, (provoceren helpt soms, zegt Fiet), “Alles is goed!” en “Sorry ik ben Morrie” roepen. Niks helpt, want alles is niet goed, weet Morris. Maar waarom, dat snapt ze niet. Er zit niks anders op, dit moet tot op de bodem worden uitgezocht.

Sorrie Morrie is een muzikale en lichtvoetige voorstelling voor iedereen die zich weleens schuldig voelt. Gemaakt door de Makers van Het Prinsensprookje.

Caro (tekst) en Tim (regie) over de voorstelling

In deze tijd, waarin er niet alleen kleine persoonlijke dingen zijn om je schuldig over te voelen maar ook grote maatschappelijke thema’s zoals het klimaat, het koloniale verleden en racisme, vinden we het belangrijk om deze voorstelling te maken. Zodat kinderen zien dat ze niet de enige zijn die zich weleens schuldig voelen. Dat iedereen zich schuldig voelt, over grote en kleine dingen. En dat, als je iets verkeerd doet, dat niet betekent dat je gelijk een slecht mens bent. We willen iets tastbaars meegeven aan de (jonge) kijker. Iets kleins wat je kan doen, of waaraan je kan denken als je zoveel voelt dat je verlamd raakt, net als Morrie.

Over Dear T,

Dear T, is het Utrechtse theatergezelschap van maker Tim Schouten (bekend van het Zapp programma Checkpoint). Een gezelschap dat theater maakt voor kinderen én volwassenen en daarbij veelvuldig samenwerkt met kinderen.

De voorstellingen van Dear T, kenmerken zich door een open sfeer waarbij het publiek betrokken wordt en kinderen op verschillende manieren meedoen. Met de voorstellingen willen we kinderen en leerkrachten verwonderen en werelden laten zien waarin alles kan en mag. We willen ervaringen geven die bijblijven, troosten en denkgrenzen oprekken. Meer over Dear T, is te vinden op www.dear-t.nl

Credits

Regie: Tim Schouten

Tekst: Caro Goldenbelt

Spel: Yara Piekema & Zenzi Alwart

Vormgeving: Malou Palmboom

Muziek: Luuk ten Hoor

Educatie: Freek van Zonsbeek

Outside-eye: Floor Leene
PR-Beeld: Heidi de Gier

Vanaf 23 juli speelt Sorrie Morrie op De Parade in Den Haag, Utrecht en Amsterdam, data en tijden zijn hier te vinden: https://deparade.nl/voorstellingen/dear-t/

De première vindt plaats in de middag van 1 augustus in Utrecht.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.