Soof de musical vier weken lang te zien in de Westergasfabriek in Amsterdam

Soof de musical vier weken lang te zien in de Westergasfabriek in Amsterdam

Vandaag maken de producenten van Soof de musical bekend dat de voorstelling volgend jaar maar liefst vier weken te zien is in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het is de eerste keer dat er in de Zuiveringshal West een grote musical wordt vertoond. Van 22 februari tot en met 24 maart 2019 zal de feelgood voorstelling met Maike Boerdam als Soof, te zien zijn op deze speciale locatie in de hoofdstad.
 
De Zuiveringshal West is volgens de producenten de ideale speelplek voor een gloednieuwe voorstelling als Soof de musical. Het decor bestaat namelijk uit een grote keuken. Maar liefst 120 mensen nemen daadwerkelijk plaats in de deze keuken, en eten enkele gerechten mee die Soof tijdens de voorstelling kookt. De andere gasten in het publiek genieten ook van de kookkunsten van de hoofdrolspeelster en krijgen ook wat hapjes uitgeserveerd.
 
De voorstelling is gebaseerd op de eerste gelijknamige film. Roos Schlikker en Erris van Ginkel schreven het script en de regie is in handen van Jos Thie. Bløf’s Peter Slager en Ed Struijlaart zijn verantwoordelijk voor de muziek. Eén nummer (‘Deze Armen’) schreven zij in samenwerking met Claudia de Breij.
 
Soof de musical
Soof de musical is een ode aan de onvolmaaktheid. We zien Soof (Maike Boerdam) een chaotische veertiger, die probeert haar gezin (drie kinderen onder wie puberdochter Sascha –Julia Nauta) draaiende te houden, naast haar baan als cateraar. Haar huwelijk, ze is getrouwd met Kasper (Noël van Santen) staat onder behoorlijke spanning (ze ontmoet de aantrekkelijke Jim, gespeeld door Winston Post). Haar feministisch moeder (Juul Vrijdag) helpt haar, of toch niet? Het publiek beleeft Soof’s dagelijkse herkenbare avonturen vol liefde, muziek en humor.
 
Soof, de musical – info
Première: 18 november 2018 Chassé Theater Breda
Tour tot en met maart 2019
Westergasfabriek Amsterdam: 22 februari tot en met 24 maart 2019
www.soofdemusical.nl
De voorstelling wordt geproduceerd door Cook a Dream en RTL Live Entertainment, in samenwerking met Luxor Theater Rotterdam, Chassé Theater Breda en Parkstad Limburg Theaters.
Soof de musical is gebaseerd op de eerste film Soof, geschreven door Marjolein Beumer (naar aanleiding van de columns van Sylvia Witteman), die werd geregisseerd door Antoinette Beumer en geproduceerd door KeyFilm en Millstreet Films.
 
Fotocredit: Maike Boerdam als Soof (Corné van der Stelt)
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.