Soof de musical: de musical waar je honger van krijgt

Afgelopen zondag ging in het Chassé Theater in Breda de musical Soof in première. Soof de musical is de theaterversie van de gelijknamige films en tv-serie.  De musical is voornamelijk gebaseerd op de 1e Soof film.

Bij het betreden van de zaal zie je gelijk de keuken van Soof. Hier speelt de gehele musical zich af. Dit is best jammer voor de diversiteit van deze musical, maar tegelijkertijd levert het wel weer een bijzonder concept op. Als je namelijk als vip een kaartje boekt dan krijg je een plek in de keuken van Soof op het podium. Hier geniet je gedurende de voorstelling mee van de hapjes en drankjes die tijdens de voorstelling worden gemaakt.

Maike Boerdam speelt de rol van Soof. Zij weet een mooie verstrooide huisvrouw neer te zetten, die de weg bewandelt van hobby kok naar restauranteigenaresse.

 Winston post heeft het grote voordeel dat hij zichzelf speelt. Het enige wat hij acteert is dat hij een kok is, verder is zijn spel vrij oppervlakkig. Wat zijn rol wel weer grappig maakt is dat er veel verwijzingen zijn naar andere rollen die hij gespeeld heeft. Zoals de rol van Buurman Bas uit Hallo-K3 serie en de rol die hij speelde in Goede Tijden Slechte Tijden.

 Julia Nauta speelt Sascha, de puberende dochter van Soof en Kasper. Dit doet ze erg  overtuigend.

Milan van Weelden gaat op als de klussende Pool Andreij. Hij weet het karakter mooi neer te zetten. Verder spelen Noël van Santen (Kasper), Juul Vrijdag (Hansje), Charlene Sancho (Milderd), Tirza de Boer (Eefje) en  Suzanne Heijdra mee.

Elke voorstelling speelt er ook een sportvrouw mee. Dit wordt afgewisseld door: wielrenster Leontien van Moorsel, voetbalsters Anouk Hoogendijk en Dominique Bloodworth, snowboardster Nicolien Sauerbreij, schaatster Annette Gerritsen en volleybalster Manon Flier. Die de Rol van minnares van Kasper spelen.

Ga naar Soof de musical voor een smakelijk avondje theater. Soof speelt nog tot begin april 2019 in de theaters.

Kijk voor kaarten en de speeldata op https://soofdemusical.nl/

Foto: Robin Swiers 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.