Sonneveld leeft voort in Amsterdam

Sonneveld leeft voort in Amsterdam

Tekst: Nikki de Groot

Toeval bestaat niet aldus Albert Verlinde. De ochtend dat de reprise van Sonneveld aan de pers wordt gepresenteerd, schittert de zon in de grachten van Amsterdam en is op radio 5  ‘het dorp’  te horen. Nogmaals, toeval bestaat niet.
Nederland is nog steeds in de ban van Wim Sonneveld, het is dan ook niet gek dat de musical in reprise gaat en ook de keuze voor de Sonneveld zaal in het DeLaMar lijkt logisch.

We ontmoeten de cast op een rondvaartboot in de Amsterdamse grachten. Tony die de rol van Sonneveld vertolkt, Mariska, Cindy en Sandra zitten al op ons te wachten. We beginnen te varen en terwijl we langs allemaal mooie grachtenpanden varen, verteld Albert Verlinde hoe trots hij is om in de stad te zijn waar Sonneveld jaren heeft gewoond en vanaf 4 februari nogmaals de voorstelling op planken te mogen brengen. Volgens Verlinde zit Sonneveld op een wolkje mee te genieten en kijkt hij tevreden op dit prachtige avontuur neer.

Wim Sonneveld en het DeLaMar delen een rijke historie. In 1952 nam de cabaretier de leiding over van het toenmalige theater en hij maakte het theater tot dat wat het DeLaMar theater nu is. Dit maakt het extra speciaal om de voorstelling, die een aantal aanpassingen heeft ondergaan, hier te mogen brengen. De voorstelling bevat nu liederen die over Amsterdam gaan, zoals ‘aan de Amsterdamse grachten’, wat de cast ook vandaag ten gehore heeft gebracht.

Langzaam mindert de boot vaart, we horen door het openstaande luik van de boot een draaiorgel spelen. Freek Bartels staat ons op te wachten, hij zal dit seizoen te zien zijn als Friso Wiegersma in Sonneveld. De cast begint compleet te worden, echter missen we de persoon die we op de tweede stop zullen ontmoeten. Enkele minuten later is het zo ver, aan de kade staat Bill van Dijk ons op te wachten om ook zijn entree te maken voor de musical Sonneveld.

Sonneveld in een nieuw jasje met deels een nieuwe cast, dat vraagt om een bezoekje aan het DeLaMar theater. Vanaf 4 februari te zien, voor meer informatie kijk je op: http://delamar.nl/voorstellingen/sonneveld-in-delamar

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.