Soldaat van Oranje trekt 1,8 miljoen mensen

Soldaat van Oranje trekt 1,8 miljoen mensen

De musical Soldaat van Oranje nadert de 1,8 miljoen bezoekers. Als de voorstelling op 30 oktober zijn vijfde verjaardag viert, is de productie dat aantal ruimschoots gepasseerd.

Die avond wordt het stuk voor de 1673e keer gespeeld, een absoluut unicum in de Nederlandse theatergeschiedenis.

Dat hebben de makers woensdag laten weten. Sinds de première vijf jaar geleden is de zaal, een oude vliegtuighangar bij Katwijk, doorlopend uitverkocht geweest. Het lustrum wordt eind oktober groots gevierd.

De 31 acteurs die momenteel in de musical spelen, hebben onlangs een foto gemaakt voor het oude huis van Erik Hazelhoff Roelfzema, het onderwerp van de voorstelling.

De student woonde in de Tweede Wereldoorlog aan het Rapenburg in Leiden. Het huis wordt tegenwoordig nog steeds bewoond door leden van de Leidse studentenvereniging Minerva.

Unieke fotoDe foto is gemaakt door de professionele fotografe Patricia Steur, die getrouwd is geweest met Erik Hazelhoff Roelfzema jr, de zoon van de Soldaat van Oranje. De unieke foto wordt de komende maanden ingezet in aanloop naar de vijfde verjaardag van de voorstelling.

Het stuk is nog tot zeker eind april 2016 te zien in de TheaterHangaar bij Katwijk. Begin 2016 gaat het theater wel een aantal weken dicht voor een flinke opknapbeurt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.