Soldaat van Oranje en War Horse- acteur Lykele Muus lanceert debuutroman Eland

Soldaat van Oranje en War Horse- acteur Lykele Muus lanceert debuutroman Eland

Op dinsdag 17 november a.s. verschijnt bij Uitgeverij Nijgh& Van Ditmar Eland, de debuutroman van acteur Lykele Muus. Hij werkte ruim vijf jaar aan deze omvangrijke roman (496 pagina’s). Tijdens het schrijven speelde Lykele in de televisieseries Ramses en Missie Aarde en in de binnenkort te verschijnen verfilming van Publieke Werken. In het theater was hij onder meer te zien in Soldaat van Oranje (understudy Erik Hazelhoff Roelfzema) en War Horse. Afgelopen maand werd de door Lykele geschreven voorstelling De Therapiegeneratie opgevoerd door zijn eigen theatergezelschap HartenJagers. In augustus 2013 werd hij vader van een dochter.

Eland beschrijft het onvoorspelbare leven van Daniel Meskes die op een dag besluit alleen nog maar de waarheid te spreken, want iedereen wordt maar verdrietig van geheimen. Met de waarheid kun je tenminste niets kapotmaken. Maar hoe hou je dat vol, een leven zonder liegen? En wat moet je doen als je niet weet wat de waarheid is?

In filmische scènes bevolkt door kleurrijke personages die in de verte aan die van John Irving doen denken, verliest de lezer zichzelf in een verrassende en overtuigende wereld die verdacht veel op de onze lijkt. Eland is een ontroerende bildungsroman over liefde, waarheid en identiteit.

www.facebook.com/elandlykelemuus

FOTO: Jessica Uijttewaal

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.