Soldaat van Oranje – De Musical zoekt middelbare scholieren Theater Na de Dam in Leidse Schouwburg | 4 mei – 21.00u

Soldaat van Oranje – De Musical zoekt middelbare scholieren Theater Na de Dam in Leidse Schouwburg | 4 mei – 21.00u

In het kader van Theater Na de Dam vraagt Soldaat van Oranje – De Musical aan middelbare scholieren een bijdrage te leveren aan de voorstelling Als wij niets doen… in de Leidse Schouwburg. Zij worden gevraagd om met bijvoorbeeld een lied, een voordracht of een gedicht onderdeel te zijn van deze speciaal voor Theater Na de Dam gemaakte voorstelling. Deelnemers kunnen hun eigen (familie-)verhaal of gedachten vertellen over oorlog, vrede, het maken van keuzes in oorlogstijd, moed, vriendschap, vijandschap, opoffering. Uit alle inzendingen maakt de productie een keuze die onderdeel zal zijn van dit bijzondere programma op donderdag 4 mei – 21.00 uur.

Inzenden is mogelijk tot 3 april.

Doe mee via soldaatvanoranje.nl/theaternadedam

Theater Na de Dam
Op de avond van de nationale dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten artiesten en theatermakers in heel Nederland zich in om deze dag nog meer betekenis te geven. Tijdens de zevende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan zestig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Als wij niets doen…
Onder de titel Als wij niets doen… brengen de castleden en het orkest van Soldaat van Oranje – De Musical een collage van gedichten en tekstfragmenten uit de Nederlandse literatuur waarin de Tweede Wereldoorlog en het maken van keuzes in oorlogstijd centraal staan. Vanaf 2014 wordt deze productie jaarlijks uitgevoerd in de Leidse Schouwburg. Ieder jaar wordt een vernieuwde versie gemaakt, uiteraard spelen en zingen de acteurs ook scenes en nummers uit Soldaat van Oranje – De Musical.

Info & kaartverkoop
Leidse Schouwburg, 4 mei, 21:00 – 21:45 uur
Kaarten €15,- 
Informatie over het complete programma en kaartverkoop:
stadspodia.nl I 0900-9001705 I theaternadedam.nl

Soldaat van Oranje – De Musical en deze speciaal voor Theater Na de Dam gemaakte voorstelling zijn producties van producent NEW Productions.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.