Soldaat van Oranje – De Musical wint publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden

Soldaat van Oranje – De Musical wint publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden

Zondagavond 29 augustus won Soldaat van Oranje – De Musical de publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden. Demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven maakte de publieksfavoriet namens de Stichting Musical Awards en AVROTROS bekend.

In het AVROTROS tv-programma Uitmarkt 2021: Musical Awards, The Kick-Off werden drie unieke Musical Awards uitgereikt. Behalve de publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden werden ook favoriete musicalperformer en beste musicalsong gekozen. De uitreiking van de drie bijzondere Awards was de aftrap van de viering van het aanstaande jubileumseizoen 20 jaar Musical Awards volgend jaar.  

Producent Fred Boot nam samen met, acteurs en vertolkers van de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema, Matteo van der Grijn, Alex van Bergen en Alexander Schuitema deze bijzondere Musical Award in ontvangst. Matteo van der Grijn creëerde de hoofdrol in de voorstelling, in 2010. Alex van Bergen speelde de rol al in verschillende seizoenen en nu deelt hij deze met Alexander Schuitema die vanaf oktober voor het eerst te zien is.

“Het is een geweldige eer dat het Nederlandse publiek het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden in de Tweede Wereldoorlog zo omarmt en dat al bijna elf jaar lang. Dat is heel ontroerend, vooral in deze voor iedereen zo onzekere tijden. Ook voor onze productie is een pauze van bijna achttien maanden heel ingrijpend. Wij zijn het publiek enorm dankbaar voor deze bijzonder mooie erkenning. Dat maakt het weer kunnen spelen van de voorstelling en het doorvertellen van een belangrijk deel van onze geschiedenis nog betekenisvoller”, aldus producent Fred Boot.

FOTO: ©Samuel van Leeuwen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.