Soldaat van Oranje – De Musical voor doven, slechthorenden en andere gebarentaligen

Soldaat van Oranje – De Musical voor doven, slechthorenden en andere gebarentaligen

Soldaat van Oranje – De Musical speelt op woensdagavond 18 april speciaal voor doven, slechthorenden en andere gebarentaligen. Dit gebeurt naar aanleiding van de vele verzoeken om de voorstelling toegankelijk te maken voor deze grote groep mensen.

Samen met gebarentaaltolk Erika Zeegers en schrijftolk en ondertitelaar Linda Gomes, heeft de productie de opties onderzocht om Soldaat van Oranje – De Musical ook voor hen te kunnen spelen. De uitdaging was de draaiende theaterzaal van de TheaterHangaar.

‘Tijdens de voorstelling is er boventiteling en zijn er live twee gebarentolken zichtbaar op de schermen boven het podium en halverwege de zaal. De schermen draaien veilig mee met de bewegingen van de theaterzaal én wel zo dat de voorstelling precies te volgen is als bij de andere voorstellingen het geval is,’ laat de producent weten. ‘Wij vinden het bijzonder fijn doven, slechthorenden, en andere gebarentaligen met hun begeleiders, familie of vrienden te kunnen verwelkomen.’

Kaarten voor deze voorstelling op woensdagavond 18 april, 20.00 uur zijn vanaf nú t/m 31 december 2017 tegen de reguliere tarieven te boeken via soldaatvanoranje.nl/doven_slechthorenden.

Soldaat van Oranje – De Musical heeft sinds 2015 het theaterrecord -de meeste bezoekers uit de Nederlandse theatergeschiedenis- op zijn naam staan. Sinds de première is elke voorstelling uitverkocht en zagen inmiddels meer dan 2,4 miljoen mensen de voorstelling. Op 30 oktober j.l. vierde de voorstelling zijn zevenjarig bestaan en werd de 2.274ste show gespeeld.

Soldaat van Oranje – De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.