SOLDAAT VAN ORANJE – DE MUSICAL VIERT TWAALF JAAR!

SOLDAAT VAN ORANJE – DE MUSICAL VIERT TWAALF JAAR!

Generatie- & gezinsaanbod in hele jubileummaand 

Zondag 30 oktober aanstaande bestaat Soldaat van Oranje – De Musical twaalf jaar. Het twaalfjarig bestaan staat in de hele maand oktober in het teken van: Geef de geschiedenis door aan volgende generaties. Vanaf vandaag is daarom het generatie- en gezinsaanbod opengesteld voor alle voorstellingen in oktober, inclusief de jubileumvoorstelling op 30 oktober.

Geef de geschiedenis door aan volgende generaties

Sinds de première in 2010 is het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden aan meer dan 3,2 miljoen mensen verteld. De voorstelling heeft vanwege het serieuze onderwerp en de intense beleving, een leeftijdsadvies vanaf 12 jaar. Dat betekent dat kinderen die, ‘net als de voorstelling’, in 2010 geboren zijn nu ook de voorstelling kunnen bezoeken. Daarnaast komen er elk speeljaar 12+-ers bij en zijn de twaalfjarigen die in het eerste speeljaar de voorstelling bezochten, inmiddels jong volwassenen. 

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een belangrijke periode uit onze vaderlandse geschiedenis. In alle families bestaan persoonlijke verhalen over de oorlog. Verhalen die van belang zijn en die het waard zijn om door te vertellen. Door (groot-)ouders aan (klein-)kinderen. Door ouderen aan jongeren. De voorstelling geeft vaak aanleiding om deze verhalen door te geven en zo de herinnering levend te houden.

Meer informatie via: soldaatvanoranje.nl/12jaar

Fotocredit: Samuel van Leeuwen

Soldaat van Oranje – De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh. De voorstelling is in een regie van Theu Boermans, met een script van Edwin de Vries, met liedteksten van Pamela Phillips Oland, muziek van Tom Harriman en in een decor van Bernhard Hammer.

FOTO: ©Joris van Bennekom

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.