Soldaat van Oranje – De Musical speelt vanaf 2 september weer!

Soldaat van Oranje – De Musical speelt vanaf 2 september weer!

Viering 10-jarig jubileum uitgesteld

Vanaf woensdag 2 september is de voorstelling Soldaat van Oranje – De Musical, na een ‘sluitingsperiode’ van bijna zes maanden, weer te zien in de TheaterHangaar in Katwijk. Op 11 maart jl. werd de laatste voorstelling gespeeld. De dag erna moest de productie, net als alle andere voorstellingen in Nederland,worden stil gelegd vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus. Meer dan 70.000 bezoekers hadden al kaarten in huis voor een van de voorstellingen van Soldaat van Oranje – De Musical. Vanaf 5 t/m 9 augustus kunnen alle voucher- en tickethouders exclusief omboeken. Vanaf 10 augustusis de reguliere kaartverkoop weer open voor iedereen.

De op 24 juni door de overheid aangekondigde versoepelingen van de corona-maatregelen met betrekking to theaterbezoek stellen ons in de staat de voorstelling te heropenen. Op het toneel, achter de schermen en in de orkestbak mag weer meer en ook in de zaal zijn meer mogelijkheden.

In de theaterzaal – met een capaciteit van 1.103 stoelen – betekent dit dat er slechts 30% van de zaalbezetting overblijft. Om en om zijn hele rijen stoelen verwijderd uit de zaal en bij het placeren van de bezoekers worden twee stoelen tussen huishoudens vrijgehouden, om de gezondheid van de bezoekers en alle medewerkers te waarborgen.

Voor wat betreft cast, crew en orkest worden de door de rijksoverheid goedgekeurde protocollen van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies (VSCD) gehanteerd. De 1,5 meter maatregelen gelden uiteraard ook in de foyer en in de theaterzaal;zo is er zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer, zijn er diverse hygiëne punten en wordt de gezondheidscheck van het RIVM gedaan.

10 JAAR

De première van Soldaat van Oranje – de Musical was op 30 oktober 2010. Door alle ontwikkelingen van de afgelopen maanden en de nieuwe realiteit is echter besloten de viering van het aanstaande 10-jarig jubileum te verschuiven naar een later moment. Een nieuwe datum wordt nog bekendgemaakt. 

Op soldaatvanoranje.nl staat alle informatie en een overzicht van de meest gestelde vragen rondom de heropening van de voorstelling.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.