Soldaat van Oranje – De Musical gaat naar Engeland!

Soldaat van Oranje – De Musical gaat naar Engeland!

Na lang zoeken hebben wij de ideale locatie in Londen gevonden om een Engelse versie van de voorstelling te spelen. Vandaag, op de geboortedag van Erik Hazelhoff Roelfzema, is bekend gemaakt dat eind 2019 tegenover City Airport in de Oost-Londense Royal Docks de bouw van het theater begint. De verwachting is dat Soldier of Orange – The Musical in het najaar van 2020 in première gaat. Bekijk vanavond in Nieuwsuur (NPO 2, 22:00 uur) een interview met producent Fred Boot, regisseur Theu Boermans en de Engelse scriptschrijver Jeremy Brock op de locatie in Londen.

Het originele creatieve team, Theu Boermans (regie), Edwin de Vries (script), Tom Harriman (muziek), Pamela Phillips Oland (liedteksten), Bernhard Hammer (decor) en Fred Boot (producent) is ook betrokken bij deze Engelse versie. De Britse toneel- en scenarioschrijver, Jeremy Brock, is toegevoegd aan het team om het script enigszins aan te passen voor een Engelstalig publiek.

Soldaat van Oranje – De Musical is inmiddels gezien door meer dan 2,8 miljoen mensen. Vandaag werd de 2634e voorstelling gespeeld in een aaneengesloten periode vanaf oktober 2010. De oorspronkelijk Nederlandse musical is nu te zien tot en met september 2019, waarmee het negenjarig bestaan in zicht komt. Info en kaartverkoop Nederland: soldaatvanoranje.nl of 0900-1324 (45 cpm).

Fotocredit: Jim Marks | Op de foto v.l.n.r.: Jeremy Brock, Theu Boermans en Fred Boot op de locatie van Soldier of Orange – The Musical in de Royal Docks in Oost-Londen tegenover City Airport.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.