Social Squad; Leerzame les over tiktok voor jong en oud

Social Squad; Leerzame les over tiktok voor jong en oud

Recensie + foto’s: Mieke van der Raay

In het Falcontheater was donderdagavond 19 oktober de première van Social Squad.

Het is voor het eerst dat er een volledig op TikTok gebaseerde voorstelling in de theaters te zien is. Het vooral jonge publiek was erg enthousiast om met de vele bekende tiktokkers, die naar hun collega’s kwamen kijken, op de foto te gaan. Ik heb menig gegil gehoord en vooral dromerige meisjes gezien.

Drie van de bekendste TikTokkers, Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren, touren met een show genaamd Social Squad. Deze drie getalenteerde creators, met hun bij elkaar opgeteld meer dan twee miljoen volgers, zijn vanaf nu te zien in diverse theaters door heel het land.

De voorstelling is ontstaan vanuit de wens van de theaters, die heel moeilijk de doelgroep 8-14 jaar weten te bereiken. Zo ontstond het idee om de tijd die deze kids op het populaire medium TikTok doorbrengen op hun telefoon in te ruilen voor hetzelfde, maar dan in het theater.

BazarMedia, de producent van o.a. Het Feest van Tante Rita en Zin in Zappelin Live, bedacht samen met regisseur Nick Fleuren een concept waarin alle onderwerpen, trends, tips, tricks, sketches, bloopers, do’s en don’ts, liedjes en dansjes van TikTok samenkomen op het toneel. Nick: ‘Het idee bleek uniek en op onze, specifieke manier niet eerder gedaan. Het publiek zal verrast worden op vele fronten’.

‘De casting was een lang, maar belangrijk proces’, aldus producent Arnan Samson. ‘Je kan niet zomaar elke willekeurige online creator een volledige voorstelling laten spelen, met alle disciplines die daarbij horen. Deze drie talenten kunnen dat wel en bezitten alles om het publiek mee te nemen naar hun eigen unieke wereld.’

Social Squad is een veilige, humoristische, interactieve en muzikale voorstelling, inclusief een meet en greet na afloop. De drie geven een leuke leerzame les over TikTok, voor jong en oud. Ik heb persoonlijk niet zoveel met TikTok, maar ik ben door deze voorstelling zeker wijzer geworden. Ze nemen je mee in het leven van een TikTokker, wat je wel kunt doen en wat niet. Dat er ook gevaren zijn, dat er mensen zijn die misbruik van je kunnen maken. Over wat je wel en niet kan plaatsen. Of je zomaar met elk reclamebureau in zee moet gaan. Dat je moet oppassen wat je plaatst, iedereen heeft zijn of haar oordeel over je klaar. Je moet best wel een dikke huid hebben. Of ze zich beroemd vinden, daar zijn de meningen over verdeeld.

Ik heb anderhalf uur naar drie leuk, enthousiaste mensen zitten kijken en luisteren. Ze hebben leuke spellen, hebben interactie met het publiek. Ze passen goed bij elkaar en weten duidelijk waar ze het over hebben. Ze verzwijgen niks.

Social Squad is te zien vanaf 29 september 2023 door heel Nederland. Kijk op www.bazarmedia.nl voor de gehele speellijst of volg het eigen TikTok-account: https://www.tiktok.com/@socialsquadnl .

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.