Snikheet – een voorstelling over de energiestransitie – 4 t/m 30 okt Amsterdam Noord

Snikheet – een voorstelling over de energiestransitie – 4 t/m 30 okt Amsterdam Noord

4 t/m 30 oktober Amsterdam Noord

Theatergroep Parels voor de Zwijnen is terug in Noord! Na het ontroerende én feestelijke De Koningin van de Voedselbank en VETARM! spelen we nu SNIKHEET.

Een voorstelling over alweer een ‘hot’ item: Noord moet als de sodemieter van het gas af. Maar de energietransitie verdeelt de Noordbewoners.

Mensen met een kleine beurs kunnen de energierekening nu al amper betalen. Dus hoe moet dat dan straks? Daartegenover staan vooruitstrevende bewoners die de plannen niet groen genoeg vinden en voor wie het allemaal veel te langzaam gaat.

image

Al die Noorderlingen komen tijdens een inspraakavond bij elkaar. Dat levert een stevige, maar ook een hilarische clash op tussen bevlogen klimaatactivisten en opgewonden dwarsliggers, vleeseters en veganisten, optimistische aanpakkers en boze gedupeerden, goedbedoelende beleidsmakers en wantrouwende burgers. Het belooft een hete avond te worden, vol pittige standpunten, woeste meningen en slimme gedachten en lukrake ideeën. Maar ook met rauwe levensverhalen die zorgen voor verbroedering.

Je bent van harte uitgenodigd om mee te denken en mee te praten over een toekomst die ons allemaal aangaat! Na elke voorstelling is er een kort nagesprek.

Data en locaties:

4 – 6 -7 – 11 (try-outs) – 14 (première) – 15 – 16 (m) oktober 2022

Het Antoniushuis, Kamperfoelieweg 207, 1032 HM Amsterdam Noord

19 – 21 – 22 – 23 (m) oktober 2022

’t Zonnehuis, Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam Noord

26 – 28 – 29 – 30 (m) oktober 2022 (i.s.m. Warming Up Festival)

Modestraat, Buikslotermeerplein 15,  1025 ES Amsterdam Noord

Tijd: 20.00 – 21.30  uur, matinee (m) 15.00 – 16.30 uur

Tickets: € 15,- / € 7,50 CJP / € 2,- Stadspas groene stip – (er zijn geen servicekosten)

Online kaartverkoop via www.parelsvoordezwijnen.com

Tip: doneer ook een kaartje voor iemand die het minder breed heeft!

5 september 2022SNIKHEET – Een voorstelling over de energietransitie4 t/m 30 oktober Amsterdam NoordTheatergroep Parels voor de Zwijnen is terug in Noord! Na het ontroerende én feestelijke De Koningin van de Voedselbank en VETARM! spelen we nu SNIKHEET. Een voorstelling over alweer een ‘hot’ item: Noord moet als de sodemieter van het gas af. Maar de energietransitie verdeelt de Noordbewoners. Mensen met een kleine beurs kunnen de energierekening nu al amper betalen. Dus hoe moet dat dan straks? Daartegenover staan vooruitstrevende bewoners die de plannen niet groen genoeg vinden en voor wie het allemaal veel te langzaam gaat.imageAl die Noorderlingen komen tijdens een inspraakavond bij elkaar. Dat levert een stevige, maar ook een hilarische clash op tussen bevlogen klimaatactivisten en opgewonden dwarsliggers, vleeseters en veganisten, optimistische aanpakkers en boze gedupeerden, goedbedoelende beleidsmakers en wantrouwende burgers. Het belooft een hete avond te worden, vol pittige standpunten, woeste meningen en slimme gedachten en lukrake ideeën. Maar ook met rauwe levensverhalen die zorgen voor verbroedering. Je bent van harte uitgenodigd om mee te denken en mee te praten over een toekomst die ons allemaal aangaat! Na elke voorstelling is er een kort nagesprek.imageData en locaties:4 – 6 -7 – 11 (try-outs) – 14 (première) – 15 – 16 (m) oktober 2022Het Antoniushuis, Kamperfoelieweg 207, 1032 HM Amsterdam Noord19 – 21 – 22 – 23 (m) oktober 2022’t Zonnehuis, Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam Noord26 – 28 – 29 – 30 (m) oktober 2022 (i.s.m. Warming Up Festival)Modestraat, Buikslotermeerplein 15,  1025 ES Amsterdam NoordTijd: 20.00 – 21.30  uur, matinee (m) 15.00 – 16.30 uurTickets: € 15,- / € 7,50 CJP / € 2,- Stadspas groene stip – (er zijn geen servicekosten)Online kaartverkoop via www.parelsvoordezwijnen.comTip: doneer ook een kaartje voor iemand die het minder breed heeft!imageCredits: Spel: Rogier Schippers, Nanette Edens, Renée de Graaff, Giulia Grosskop, Anna Benjamins, Eva Bollen, Mohamed Zouini en Angelo BensonKinderkoor o.l.v. Emma Rekers, songs i.s.m. NoordjeKostuums: Afvalkoningin Frouwkje Smit Concept en regie: Saskia HuybrechtseTekst: Rogier Schippers, Marijn van der Jagt en Saskia Huybrechtse
FOTO:©Marlise Steeman en Sonja de Bruin
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.