Sneeuwwitje, spiegeltje, spiegeltje aan de wand.

Sneeuwwitje, spiegeltje, spiegeltje aan de wand.

Recensie geschreven door Mieke van der Raay

In het Spant in Bussum konden we weer genieten van een Première van Van Hoorne Entertainment , dit keer was het de beurt aan “Sneeuwwitje”, met onder andere Geert Hoes en Maud Mulder.

Het sprookje had, zoals we kunnen verwachten van Van Hoorne, een komisch tintje gekregen. Iets wat helemaal niet storend was, maar juist ook goed voor de kleinste kinderen in de zaal. De spannende stukken werden afgelost met deze komische stukken, maar ook met leuke vrolijke liedjes, zodat jong en oud geboeid en aandachtig naar het toneel bleef staren.

De show duurt 5 kwartier, precies lang genoeg om de aandacht van de kinderen te behouden. Het decor was twee in één; de ene kant de beroemde spiegel, de andere kant het huisje van de dwergen. De kostuums passen heel goed bij de show, en zijn beeldschoon.

Het Verhaal

De mooie prinses Sneeuwwitje woont sinds de dood van haar ouders bij haar tante, de ijdele koningin die er alles aan doet om de mooiste van het land te zijn. Elke dag vraagt de koningin haar betoverde spiegel wie de mooiste van het land is. Op een dag antwoordt de spiegel dat niet langer de koningin zelf, maar prinses Sneeuwwitje de mooiste van het land is! Woedend beveelt de koningin haar jager om Sneeuwwitje mee te nemen naar het bos en ervoor te zorgen dat niemand haar ooit nog zal zien. Eenzaam en alleen wordt Sneeuwwitje in het bos achtergelaten, bij het huisje van de zeven dwergen.

Het verhaal werd iets aangepast, er waren maar twee dwergen, de andere vijf waren op “vakantie”. De rol van de dwergen wordt gespeeld door twee volwassen acteurs, die de gehele show op hun knieën speelden. De leuke, verkleedde kinderen in de zaal genoten duidelijk van deze leuke show en zwaaiden met hun bij binnenkomst gekregen lichtstokken.

Naast Geert Hoes en Maud Mulder, speelden Michael van Hoorne, Sandra Dijkstra, Robbert van Unnink, Annefleur van den Berg, Laura ter Horst en Aron bruinsteen.

Sneeuwwitje is echt een aanrader voor de gehele familie, het is leuke, komische, gezellige, maar ook iets spannende voorstelling, dus alles zit erin, om een middagje te genieten.

Voor meer informatie: https://www.vanhoornejunior.nl/sneeuwwitje

hart heelhart heelhart heelhart leeghart leeg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.