Smoeder – 15 jaar later

Smoeder – 15 jaar later

AMSTERDAM, 21 februari 2019 – Het is dit jaar maar liefst 15 jaar geleden dat het spraakmakende Smoeder in première ging, waarin Marcel Musters en Maria Goos op geheel eigen wijze terug dachten aan hun overleden moeders. Inmiddels zijn er jaren verstreken, bewogen jaren, en dat vraagt om een nieuwe terugblik. 

“In 2004 hebben wij – Marcel en Maria – Smoeder gemaakt, een vertelvoorstelling. De aanleiding was het overlijden van Marcels moeder in 2002. Maria’s moeder is in 1985 al gestorven. In Smoeder vertelden we over hun Brabantse levens, over wie ze voor ons waren. Smoeder was een groot succes. We hebben het meer dan honderd keer gespeeld en er is een televisiefilm van gemaakt door Michiel van Erp. Inmiddels zijn we bijna vijftien jaar verder dan die eerste keer dat we Smoeder speelden.
 
We hebben verloren, we hebben gewonnen. We leven nog. We spelen nog, we schrijven nog. We hebben nog lief. Hoe kijken we nu aan tegen de levens en de dood van onze moeders? En we noemen het: Smoeder – 15 jaar later. Want we vertellen het oude verhaal, maar vullen het aan met het nieuwe verhaal. We zijn vijftien jaar ouder, vijftien jaar wijzer. Wat heeft de afgelopen vijftien jaar met ons gedaan? We zien je graag bij onze voorstelling.”

Tekst en spel: Marcel Musters en Maria Goos

Smoeder – 15 jaar later gaat op vrijdag 22 maart in première, in Theater Bellevue, Amsterdam.
Daarna tourt de voorstelling nog t/m 26 april door het land. 

Bekijk hier de gehele speellijst.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.