SLÄPSTICK wint wederom internationale comedy prijs

SLÄPSTICK wint wederom internationale comedy prijs

De Nederlandse muziektheatergroep SLÄPSTICK wint voor de tweede keer binnen 2 jaar een internationale comedy prijs. De eerste keer gebeurde dit in 2017 op het Internationale Fringe Festival in Edinburgh.  Destijds won de groep de Spirit of the Fringe Award. Gisteren nam Släpstick de Moerser ComedyArts-Price 2019 in ontvangst. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de de Kulturstiftung Sparkasse am Niederrhein aan de beste comedy artiest. De prijs werd overhandigd door Giovanni Malaponti op het ComedyArts festival gisterenavond in Moers, Duitsland. Släpstick was de afsluiter van de 43e editie van het Internationale ComedyArts Festival.

Het Juryrapport luidt:

“Met een uitmuntend gevoel voor het bijzondere, een vleugje melancholie en briljante timing weet Släpstick zowel publiek als critici te bekoren.

Deze temperamentvolle voorstelling verenigt alle disciplines die het ComedyArts Festival vertegenwoordigt: humor, acrobatiek, prachtige muziek, clownerie en interactie met het publiek. In de voorstelling worden grappige scenes gecombineerd met muzikale virtuositeit met gebruik van meer dan 100 instrumenten.”

Släpstick trok voor kort de planeet over als de Wëreldbänd. Gesteund door het internationale succes, heeft de groep besloten dat zij ook binnen de Nederlandse en Vlaamse landsgrenzen onder de naam Släpstick zal gaan opereren.

Släpstick vervolgt haar succesvolle gelijknamige tour dit najaar met optredens door heel Nederland. Vanaf december komt de band met een speciale kerstvoorstelling onder de noemer A Very Släpstick Christmas.

Voor meer informatie & speeldata: ntk.nl

Foto: Släpstick samen met Giovanni Malaponti (Kulturstiftung Sparkasse am Niederrhein) en Betty Ixkes (Creatief Directeur ComedyArts Festival Moers)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.