Släpstick terug in het theater met met Häppy Hour

Släpstick terug in het theater met met Häppy Hour

Häppy Hour is ode aan de kracht van slapstick in roerige tijden

De vijf mannen van de muziektheatergroep Släpstick brengen dit theaterseizoen Häppy Hour, een ode aan slapstick; een zeer populair genre uit de jaren twintig van de vorige eeuw met grootheden als Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. De vijf creëerden onder leiding van regisseur Stanley Burleson een show waar ze een bijzondere draai geven aan beroemde slapstickscenes. Vanaf 30 oktober is het publiek welkom op bij de ‘coronaproof’ show ‘Häppy Hour’; ruim een uur slapstick-hoogtepunten.
Rogier Bosman: “Slapstick beleefde in de jaren twintig, de roaring twenties, van de vorige eeuw zijn hoogtepunt. Nu, 100 jaar later, zijn de jaren die voor ons liggen, de jaren twintig, ook behoorlijk in beweging. De kracht van slapstick is dat het angst wegneemt door de nostalgische, universele humor. Je kan de wereld om je heen even vergeten We nodigen het publiek van harte uit.”
Toen de vijf performers tijdens hun uitverkochte serie Släpstick-shows in Nieuw-Zeeland van het ene op het andere moment door corona gedwongen waren te stoppen, besloten ze deze aan te passen en nieuwe elementen toe te voegen; Häppy Hour. Een show waarin het publiek zich op een kermis in 1920 waant. Vijf mannen zoeken hun weg over het terrein, verdwalen in een stomme film, staan oog in oog met de Comedian Harmonists, figureren in een komisch ballet en vinden elkaar per ongeluk terug in de boksring. In de schiettent winnen ze een enorme hoeveelheid muziekinstrumenten. Met adembenemende snelheid voeren ze het publiek mee in verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie.
Over SläpstickSläpstick, voorheen Wereldbänd, bestaat uit Rogier Bosman, Willem van Baarsen, Jon Bittman, Ro Kraus en Sanne van Delft. Zeelkaar kennen van het conservatorium. Sinds 2003 maken ze voorstellingen die bestaan uit fysieke komedie, choreografie en muziek. Zonder gesproken tekst en waarbij zorgeloos genieten centraal staat. Ze bespelen elk denkbaar instrument. Ze maakten de voorstellingen: Alle hands on deck (2019) i.s.m. Het Scapino Ballet, Playground (2012), Kopmannen (2009), Keet (2007), Lekker Warm (2005) en Internationaal braken ze door met hun show in 2017: Släpstick. Sindsdien is de naam van de band ook zo. De afgelopen jaren toerden ze n Frankrijk, Duitsland, Engeland, Denemarken en Nieuw-Zeeland.
Kijk voor de speellijst van Häppy Hour op:www.slapstick.nl
Fotocredit: the Artist Cube en Wibo de Vries

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.