Sjoukje Hooymaayer voorlopig niet meer te zien in My Fair Lady

Productiehuis De Graaf & Cornelissen Entertainment maakte vandaag bekend dat actrice Sjoukje Hooymaayer (77) om gezondheidsredenen haar rol in de musical My Fair Lady moet neerleggen.

Artistiek directeur Hans Cornelissen: ‘Enige dagen geleden is duidelijk geworden dat Sjoukje Hooymaayer lijdt aan een vorm van kanker, waarvoor momenteel door de artsen een behandelplan wordt opgesteld’.

Het is buitengewoon verdrietig nieuws’ stelt Hans. Sjoukje maakte na een afwezigheid van twaalf jaar haar rentree op de Nederlandse podia met haar krachtige en sprankelende vertolking van de rol van Mrs. Higgins in onze musicalproductie My Fair Lady. Het publiek omarmde haar, ze genoot ervan weer op de planken te staan en heeft een warme en hechte band opgebouwd met alle collegae. Of Sjoukje nog terugkeert in de productie, die tot in mei in de theaters te zien is, valt op dit moment niet te zeggen. We leven vanzelfsprekend allemaal zeer met haar mee en verzoeken de media namens Sjoukje en haar familie om de privacy te respecteren.’

Sjoukje Hooymaayer deelde haar rol in My Fair Lady vanaf de première met actrice Gerrie van der Klei, die nu de rol van Mrs. Higgins vooralsnog in alle voorstellingen zal vertolken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.