SINATRA’S WATERTOWN NAAR DE PARADE

SINATRA’S WATERTOWN NAAR DE PARADE

Het muziekcollectief Club Helmbreker brengt het legendarische album Watertown van Frank Sinatra komende zomer naar theaterfestival De Parade. Aanvankelijk stond – ter gelegenheid van Sinatra’s 100ste verjaardag – een eenmalige uitvoering gepland op 18 mei aanstaande in De Kleine Komedie. Ray van Santen van De Parade is echter zo enthousiast over dit initiatief dat hij de mannen heeft gevraagd hun integrale uitvoering van het album ook tijdens het theaterfestival ten gehore te brengen. Watertown uit 1970 wordt vandaag de dag beschouwd als één van de sterkste albums uit het indrukwekkende oeuvre van Sinatra, terwijl het destijds gezien werd als commerciële én artistieke flop.

Het album bestaat uit tien nummers die samen het verhaal vertellen van een eenzame man die wordt verlaten door zijn vrouw en achterblijft met hun twee zoons. De songteksten laten zich lezen als een verzameling brieven die hij aan zijn oude geliefde schrijft, maar niet verstuurt. Watertown is geschreven door Jake Holmes (schrijver van het door Led Zeppelin beroemd gemaakte Dazed and Confused) en Bob Gaudio (The Four Seasons).

Club Helmbreker is een wisselend collectief professionele muzikanten en laat vergeten albums en liedjes van oude helden opnieuw tot leven komen. Ze worden geroemd om hun vertolkingen van Beck en Paul McCartney. Zangers Anne Soldaat, Marijn Brouwers, Yorick van Norden, Berend Dubbe en Gerhardt worden begeleid door een live band die bestaat uit Martijn Bosman, Reyer Zwart, Maurits Fondse, Allard Robert, Judith Groen, Asia Cza, Hermine Deurloo, Anne Soldaat en Yorick van Norden.

Watertown is na de première op 18 mei in de Kleine Komedie deze zomer te zien op De Parade en doet alle steden van het theaterfestival aan:
Rotterdam | 23 t/m 26 juni;
Den Haag | 11 t/m 13 juli;
Utrecht | 22 t/m 24 juli;
Amsterdam | 24 t/m 27 augustus.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.