Side Show van Valuasmusical alsnog op de planken

Side Show van Valuasmusical alsnog op de planken

Tekst en foto’s: Stephan Markus

Het Valuas College in Venlo heeft een mooie musicaltraditie. Al eerder stonden musicals als Hair, Oliver, The Wizard of Oz en Titanic op het programma, de twaalfde musical is Side Show. Het vertelt een waargebeurd verhaal over een Siamese tweeling. De meiden zijn voor het leven aan elkaar verbonden, wat een normaal leven leiden in de weg staat. Hoewel ze zichzelf niet anders vinden, ziet de omgeving ze vooral als bijzonder, apart en afwijkend. Hun levensverhaal is een mooie boodschap voor iedereen: Accepteer, omarm en hou van jezelf en het uniek zijn.

Al in september 2019 begonnen ze bij Valuasmusical met de voorbereidingen van deze voorstelling. Wegens de coronamaatregelen moest Side Show tweemaal worden uitgesteld. Toen afgelopen januari de voorstellingen wederom niet door konden gaan, besloot de organisatie dat het niet meer zou lukken om de musical op te voeren. Wat restte was de documentaire over het maakproces, gemaakt door L1-programmamaker Paul Versteegen. De documentaire “Podium vol levenslessen” werd vertoond in het theater waar ook de voorstellingen zouden plaatsvinden: Theater De Maaspoort in Venlo. Naar aanleiding van de documentaire zocht De Maaspoort contact met Valuasmusical, aangezien ze het toch erg jammer vonden dat de musical niet opgevoerd was. Dat werd nog een hele organisatie, aangezien sommige deelnemers al niet meer op het Valuas College zaten en studeerden en een aantal deelnemers examen deed afgelopen schooljaar. Maar met groot enthousiasme zette iedereen de schouders eronder en kwamen de uitgevlogen leerlingen met liefde weer terug naar Venlo voor de repetities.

Op 20 en 21 juli was het dan zover. Side Show werd door Valuasmusical opgevoerd in Theater De Maaspoort in Venlo. De geweldige cast werd begeleid door een fantastisch live orkest. In een sinistere sfeer maken we kennis met de ‘freaks’ uit Side Show. De afdelingen kap, grime en kostuum verdienen een groot compliment. De cast geniet er duidelijk van dat ze de voorstelling nu dan toch voor een zaal vol publiek mogen spelen. Een mooie afsluiter van het lange proces met een fantastische voorstelling. De (oud)leerlingen en het personeel van het Valuas College mochten gelukkig nog twee maal stralen met Side Show; en stralen, dat deden ze!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.