Shrek de Musical feestelijk gepresenteerd in het moeras bij Bunnik

Shrek de Musical feestelijk gepresenteerd in het moeras bij Bunnik

Tekst en foto’s: Chantal Foeken

Wie kent het verhaal van de groene oger Shrek niet? Hij leeft afgezonderd in een moeras, ver weg van de bewoonde wereld. Gemenerik Heer Farquaad verbant alle sprookjesfiguren uit zijn rijk en stuurt ze naar het moeras van Shrek. Die zit natuurlijk helemaal niet te wachten op al die vreemdelingen en gaat verhaal halen. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft Shrek het moeras terug, als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden. Zij zit gevangen in een toren bewaakt door een vuurspuwende draak, en verlangt naar redding door een droomprins. Shrek gaat akkoord en begint aan een avontuur vol humor en onverwachte wendingen, samen met Ezel, die van alles kan behalve zijn mond houden.

Op woensdag 10 april werd in het ‘moeras’ bij het Fort bij Rijnauwen (Bunnik) de volledige cast van de musical gepresenteerd. Eerder was de hoofdcast al bekend gemaakt, met René van Kooten als Shrek, Linda Verstraten als Fiona, Qshans Thode als Ezel en Darren van der Lek als Heer Farquaad. Naast deze hoofdrolspelers maken Annefleur van den Berg, Marisa van der Meer, Sem van der Hijden, Guus Boswinkel, Valerie van Krimpen, Juliette van Tongeren, Maxime Karsten, Boyd de Laat, Karlijn van der Linde, Winter Twilt, Olivia Burleson, Isabelle Verhoeven, Joran Fokkens en Bart Mijnster hun opwachting.

Elise-Lotte de Bree, Lauren Fuijkschot, Elin van der Hoeven, Jill Kranenburg, Renske Marra en Bibi Stolze zullen afwisselend de rol van de jonge prinses Fiona vertolken.

Tijdens de perspresentatie bracht René van Kooten, onder begeleiding van pianist Bernd van den Bos, voor het eerst een van de nummers uit de musical ten gehore. Een heerlijk klinkend voorproefje van deze magische musical voor iedereen die jong is of zich jong voelt. Een uitgebreidere preview, inclusief Shrek-kostuum, volgt tijdens het Musical Awards Gala op 24 april.

De groene hapjes en drankjes en griezelige, maar lekkere taart maakten de feestelijke ochtend compleet.

Shrek de Musical is gebaseerd op de populaire animatiefilm van Dreamworks. De musical maakte zijn debuut op Broadway in 2008 en heeft sindsdien wereldwijd vele harten gestolen. In het komende theaterseizoen brengt Van Hoorne Studios het sprookjesachtige verhaal van Shrek naar de theaters in Nederland en België. De première van de show staat gepland in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam op zondag 20 oktober 2024. De ticketverkoop voor de tournee is vanaf nu gestart.

Voor meer informatie, de speellijst en tickets: https://www.vanhoorne.com/shrek

Oorspronkelijke tekst: David Lindsay-Abaire

Muziek: Jeanine Tesori

Nederlandse vertaling: Mark Haayema

Regie: Bas Groenenberg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.