‘Showponies: Een ‘Merrie’ Christmas’ is een heerlijk fout kerstfeest in het theater.

‘Showponies: Een ‘Merrie’ Christmas’ is een heerlijk fout kerstfeest in het theater.

Na de succesvolle eerste twee edities van De Alex Klaasen Revue Showponies, keert Alex Klaasen deze winter terug in de theaters met een kerstversie van zijn Revue Showponies genaamd een ‘Merrie’ Christmas.

Afgelopen maandag vond de première plaats in Schouwburg Amstelveen. Deze exclusieve kerstshow is een welkome verrassing in deze donkere dagen. Zoals we van Alex gewend zijn, zit ook deze show weer vol met hilarische sketches en muzikale hoogtepunten, maar nu helemaal in de kerstsfeer. Met  onder andere de Limburgse Mariah Carey, een echte Duitse kerstmarkt, het kerstdiner bij de schoonouders en nog vele andere bekende onderwerpen die voor komen tijdens de kerstdagen.

De rode draad door de voorstelling is de soap ‘Silent night, Holy night’ met het verhaal over het kindeke Jezus dat op geheel eigen wijze verteld wordt waar alle struggles uit een soap voorbij komen. Gaat Jozef wel echt naar timmerles ? Is er nog iets te boeken via AirBnb in Bethlehem ? Wie van de vele mogelijke mannen is de echte vader van Jezus ? Hier komt zelfs een uitgebreide DNA test voor aan te pas.

De grote favoriet uit de voorstelling was toch echt de parodie op Het Dorp van Wim Sonneveld: ‘Het Kerstdorp’. Hier was echt een geniale alternatieve tekst op geschreven. Dat maakt het één van de meest komische kerstnummers ooit geschreven.

Alex staat net als vorige edities niet alleen op het toneel. Hij speelt samen met Daniel Cornelissen, Lucas Schilperoort, Renée de Gruijl, Myrthe van der Vuurst de Vries en Pepijn van den Berg.

‘Showponies, ‘Merrie’ Christmas’  is een heerlijk fout kerstfeest in het theater.

Showponies in nog t/m 9 januari te zien als tournee door heel Nederland. Kijk voor Tickets & info op:  www.alexklaasen.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.