Shortlist stimuleringsprijs The Next! 2021 bekend

Shortlist stimuleringsprijs The Next! 2021 bekend

Op dinsdag 31 augustus aanstaande wordt The Next! – de stimuleringsprijs voor diversiteit en inclusiviteit in de podiumkunsten – voor de tweede keer uitgereikt in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Het panel heeft, onder voorzitterschap van Hanneke Groenteman, uit veel rijke en inspirerende inzendingen drie genomineerden gekozen.

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

  • TUPAC van DIEHELEDING
  • Abroad van Kimberley Agyarko
  • De vis in de oceaan van Giovanni Brand

Het panel van The Next! 2021 – vlnr: Jeroen Pliester, Jörgen Tjon A Fong, Liet Lenshoek, Hanneke Groenteman en Mariana Aparicio Torres – foto: Casper Koster

The Next! Is een stimuleringsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan theatermakers die met een nog te maken productie over urgente thema’s in de wereld van nu het verschil maken. Om kans te maken op The Next! dienden makers hun projectvoorstellen in die door een onafhankelijk panel worden beoordeeld.

Hanneke Groenteman is voor het tweede jaar op rij panelvoorzitter van The Next! en heeft zich samen met Liet Lenshoek van Likeminds, Jörgen Tjon A Fong van Urban Myth, theatermaker Mariana Aparicio Torres en Jeroen Pliester, voorzitter van DNA Next!, gebogen over de inzendingen. De winnaar wordt tijdens de uitreiking bekendgemaakt en ontvangt de prijs, een cheque met een geldbedrag ter waarde van maximaal €25.000 dat bijdraagt aan de totstandkoming van de productie.

DNA Next! is de initiator van de prijs en aanjager van next level theater over de wereld van nu. Een wereld die zich kenmerkt door diversiteit in de breedste zin van het woord.  DNA Next! vindt dat elke stap, elk ingesleten idee en elke vanzelfsprekendheid steeds opnieuw onder de loep genomen kan worden. Bovendien maak je het verschil met anderen samen en volgt inspiratie door te werken met wisselende makers. Daarvoor is The Next! in het leven geroepen waarmee we elk jaar op zoek gaan naar nieuw talent dat verbinding en diversiteit in de meest brede zin van het woord representeert en de missie van DNA Next! maximaal uit kan dragen.

Gavin Viano, winnaar van The Next! in 2020, krijgt de prijs uitgereikt uit handen van panelvoorzitter Hanneke Groenteman – foto: Casper Koster

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.