Shirma Rouse toegevoegd aan line-up van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy

Shirma Rouse toegevoegd aan line-up van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy

Complete line-up van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy nú bekend!
Shirma Rouse – ode aan Aretha Franklin | The Doors Alive – ode aan The Doors

Shirma Rouse brengt met wereldhits als A natural woman en Think! een ode aan Aretha Franklin op de allereerste editie van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy op 21 en 22 maart 2020. Shirma Rouse en de volgende tributebands maken de line-up nu compleet: The Doors (The Doors Alive), Metallica (Imitallica), The Bee Gees (Saturday Night Bee Gees) en Prince (The Beautiful Ones). Op het nieuwe festival maakt het publiek een reis dwars door 50 jaar popmuziek. ODE bestaat uit drie podia met maar liefst 25 tributebands, verdeeld over 2 dagen.

Ode aan…Aretha Franklin

Shirma Rouse brengt een eerbetoon aan Aretha Franklin. Het Nederlandse publiek kent haar weergaloze optredens van televisie, ondermeer bij The Voice of Holland waar zij tweede werd, maar ook bij DWDD. Shirma Rouse: “Ik ben opgegroeid met de muziek van Aretha Franklin, we luisterden het altijd bij mijn oma. Eerder zong ik de songs van Aretha Franklin al in het theater. Dat ik nu een ode mag uitbrengen aan deze queen of soul op zo’n mooi popfestival in Rotterdam Ahoy, is voor mij ontzettend bijzonder.”

Ode aan…The Doors

The Doors Alive is de wereldband die een ode brengt aan de legendarische Amerikaanse rockband The Doors met voorman Jim Morrison. Rockmuziek met psychedelische melodieën en poëtische teksten.

Ode aan…Prince

Singer, songwriter, musicus, platen producer, danser, acteur and filmmaker Prince brak internationaal door met de soundtrack van de speelfim Purple Rain waarin hij ook de hoofdrol speelt. De Nederlandse band The Beautiful Ones brengt een ode aan de kleine grote man uit Minneapolis met o.a. jaren ’80 hits van de albums Purple Rain, Around the World in a Day, Parade, Sign o the Times.

Ode aan…The Bee Gees

Tributesensatie Saturday Night Bee Gees eren de muziek van Barry, Maurice en Robin Gibb. Van de duizelingwekkende successen uit de jaren ’60 en ’70 (Stayin’ alive, Jive talkin’, You should be dancing en Night fever) naar meer recente klassiekers zoals You win again en Alone.

opfestival ODE – za 21 & zo 22 maart

In het weekend van 21 en 22 maart 2020 vindt in Rotterdam Ahoy een gloednieuw festival plaats: Popfestival ODE. Een fascinerende reis, dwars door 50 jaar popmuziek. Op Popfestival ODE brengen de beste cover- en tributebands uit Europa de allergrootste wereldhits, verdeeld over drie podia naar Rotterdam Ahoy. Een unieke kans om op één plek de bekendste nummers van o.a. The Beatles (The Cavern Beatles), Queen (Vipers), Pink Floyd (Pink Project), Coldplay (The Scientists), ABBA (ABBA FEVER) en Michael Jackson (Bo Saris) live te horen.

Popfestival ODE is in de breedste zin van het woord een eerbetoon aan alle grote muzieklegendes van toen en nu, met een line-up van de hoogste kwaliteit. De hang naar en grote populariteit van popmuziek van de laatste 50 jaar is ongekend. De muziek waar het festival een ode aan brengt, wordt niet alleen door de generaties die er mee opgroeiden op handen gedragen, maar juist ook de jongere generaties omarmen deze muziek. Popmuziek die ook al jaren de top 5 van de TOP2000 aanvoert.

Eric Corton presentator
Presentator en muziekkenner Eric Corton verzorgt de presentatie van het festival. Corton: “Popfestival ODE moet een bijzonder popfestival worden met bekende nummers van de crème de la crème uit de recente muziekgeschiedenis. Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn. Uitgerekend in het jaar 2020 waarin het vijftig jaar geleden is dat in Rotterdam het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond.”

Programma & line-up

Zaterdag 21 maart  
Band Ode aan
The Cavern Beatles The Beatles
ABBA Fever ABBA
Vipers Queen
Pink Project Pink Floyd
The Ultimate Eagles The Eagles
Bo Saris Michael Jackson
Charly Luske George Michael
The Doors Alive The Doors
Saturday Night Bee Gees Bee Gees
The Beautiful Ones Prince
Botlek Be-Pops (voorheen Retropole Orkest) Frank Sinatra
Amæzing Snäke Karaoke – 50 jaar popmuziek
     
Zondag 22 maart  
Band Ode aan
Back to Amy Amy Winehouse
Ultimate Guns ’n Roses Gun’s ’n Roses
Doe Maar Net Alsof Doe Maar
Erwin Nyhoff Bruce Springsteen
1984 Simple Minds
Musest Muse
The Scientists Coldplay
Codarts Pop Orchestra & Special guests Disco
The Dirty Daddies 90 hits in 90 minuten
Shirma Rouse Aretha Franklin
Imitallica Metallica
Emerald Skunk Anansie
Annika Boxhoorn Anouk

Naast de muzikale programmering is nog veel meer te beleven op Popfestival ODE: denk aan een foto-expo, een 60’s, 70’s en 80’s silent disco, een bioscoop met nostalgische muziekdocu’s en concertregistraties en een popquiz.

Popfestival ODE: 21 en 22 maart 2020 in Rotterdam Ahoy

Info en tickets: popfestivalode.nl
Facebook.com: popfestivalode
Instagram.com: popfestivalode
Twitter.com: popfestivalode

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.