She loves me van de Kernploeg, kwam zag en won

She loves me van de Kernploeg, kwam zag en won

Recensie: Mieke van der Raay 

Afgelopen maandag avond 9 juli, was de première van She Loves Me van de Kernploeg, in Dansmakers Amsterdam .
Eens in de zoveel tijd kom je bij een voorstelling, waarbij je vanaf de eerste minuut op het puntje van je stoel moet gaan zitten, om maar niets te willen missen, dit gebeurt je gegarandeerd bij She Loves Me.

Amalia heeft een penvriend, helaas weet ze niet wie het is, ze heeft deze nog nooit gezien of gesproken, maar is toch wel heimelijk verliefd op hem. Wat ze niet weet, is dat het een collega is van haar, juist de ene collega waar ze een gruwelijke hekel aan heeft. Georg mag haar absoluut ook niet, wat geen prettige werksfeer geeft in de parfumeriezaak waar ze werken. Als ze eindelijk afspreken, durft Georg Amalia niet te vertellen dat hij haar heimelijke penvriend is. De collega’s van Amalia en Georg hebben het ook al niet makkelijk; zo is Ilona verliefd op Stephan, maar Stephan is vooral verliefd op zichzelf en op de vrouwen in het algemeen. De eigenaar van de parfumeriezaak Mr. Maraczek heeft het vermoeden dat zijn vrouw hem bedriegt, maar denkt dat het met Georg is, wat uiteindelijk leidt tot een poging om zichzelf van het leven te beroven.

De twee hoofdrollen worden gespeeld door Christanne de Bruijn als Amalia Balash en Joey Schalker als Georg Nowack. Zij zijn perfect gecast voor deze rollen, je voelt de spanning, maar ook de liefde tussen de twee. Christianne laat ons zien en horen met het nummer “Een bakje Roomijs” dat ze een fantastische zangeres is, met een perfecte timing. Desi van Doeveren als Ilona Ritter is komisch van het begin tot het eind, met geniale gezichtsuitdrukkingen, waarvan je alleen al vrolijk van wordt. Freek Bartels in de verleidersrol was even wennen, maar wist hij het mede door de klik met Desi, het heel overtuigend te spelen. Filip Bolluyt speelt de winkeleigenaar Meneer Maraczek. Een strenge maar ook weer getergde man, hij schakelt met groot gemak tussen deze twee totaal verschillende rollen. Dennis Willekens speelt Victor, de ietwat sullige collega, dit doet hij zoals altijd heel hilarisch, maar toch weer met een twist. Laszlo de loopjongen wordt gespeeld door Jip Bartels, hij lijkt zomaar door het stuk te dwalen, maar niets is minder waar – hij weet je te ontroeren, maar is tegelijkertijd heel grappig. Danny Houtkoper heeft zoveel verschillende rollen, dat je je afvraagt, hoe hij nog weet welke rol hij nu moet spelen, hij weet je bij elke opkomst aan het lachen te krijgen, hij speelt alles subliem goed.

De Kernploeg is in 2016 opgericht door Erwin Aarts uit een grote liefde voor het Amerikaanse musicalrepertoire. Er zijn de afgelopen honderd jaar ontzettend veel prachtige Amerikaanse musicals geschreven die in Nederland niet of nauwelijks opgevoerd worden, vaak om begrijpelijke commerciële redenen. De Kernploeg wil in korte series die stukken spelen die anders niet zo snel naar ons land zouden komen. Dat kunnen musicals uit het recente verleden zijn, maar ook stukken uit de Golden Age van de Amerikaanse musical (1943-1966). Van Cole Porter tot Adam Guettel en van Rodgers&Hammerstein tot Stephen Sondheim.

In juli 2017 speelde De Kernploeg met veel succes zijn debuutvoorstelling A New Brain in de NDSM-Loods in Amsterdam en het plan is om vanaf nu iedere zomer een kleine versie van een Amerikaanse musical op te voeren in een korte serie op steeds een andere locatie, in eerste instantie in of rond Amsterdam. De tweede voorstelling She Loves Me is van 7 t/m 15 juli 2018 in Dansmakers Amsterdam te zien. Naast deze zomerproducties wil De Kernploeg door het jaar heen bijzondere musical (kamer)concerten en andere activiteiten organiseren. Op deze manier hoopt De Kernploeg op een eigen manier iets bij te kunnen dragen aan het musicalveld in Nederland. De Kernploeg is een stichting en heeft dus geen winstoogmerk.

De Kernploeg heeft van deze voorstelling een hit in de pocket, alles klopt, de kleding en de zang, de choreografie, met ontzettend goede acteurs en daar bij een fantastische live band, in een geniaal gemaakt decor. Deze voorstelling zou niet misstaan in alle grote theaters van Nederland.

Regie: Benno Hoogveld.
Vertaling: Floris van Rooijen
Muzikale leiding: Rosita van der Woude
Decorontwerp: Lesley Pols
Kostuumontwerp: Glenn Hewitt

Voor meer informatie: https://www.de-kernploeg.nl/shelovesme

FOTO: Mieke van der Raay

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.