‘She Loves Me’ nieuwe zomermusical van De Kernploeg

De Kernploeg brengt in de zomer van 2018 de musical She Loves Me naar Nederland. Dat maakte Erwin Aarts vandaag bekend namens het gezelschap dat elk jaar een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical produceert. De musical van Jerry Bock, Sheldon Harnick (Fiddler on the Roof) en scriptschrijver Joe Masteroff (Cabaret) wordt de opvolger van het succesvolle A New Brain dat afgelopen zomer een serie uitverkochte voorstellingen speelde in Amsterdam. She Loves Me is onder meer onderscheiden met een Critics Circle Award voor Beste Musical en een Olivier Award en Drama Desk Award voor Beste Musical Revival. Het wordt de eerste keer dat een Nederlandse producent de musical naar ons land brengt.

Voor de realisatie van de musical is De Kernploeg via Voordekunst.nl een crowdfundingsactie begonnen. “Voor ons biedt deze aanvullende doch noodzakelijke financieringsvorm een mogelijkheid om zonder subsidies toch de kwaliteit van onze productie te kunnen garanderen. Met She Loves Me hopen we een volgende stap te kunnen zetten in het verbreden van het musicalaanbod in Nederland en een prachtig stuk te spelen dat je anders niet zo snel in ons land zult zien. Door te sponsoren, draag je niet alleen bij aan de totstandkoming van She Loves Me maar ook aan de verbreding van het musicalgenre in Nederland” aldus Erwin Aarts. In ruil voor een donatie biedt het gezelschap diverse exclusieve tegenprestaties aan. De actie loopt t/m 31 december en steunen kan vanaf €10,- via www.voordekunst.nl.

She Loves Me gaat over Amalia en George, twee collega’s in een parfumerie, die elkaar niet kunnen luchten of zien. Wat zij echter niet weten, is dat ze elkaar al maandenlang anonieme brieven schrijven en beiden heimelijk verliefd zijn op die ander. De musical is gebaseerd op een toneelstuk dat vervolgens ook de film You’ve Got Mail werd met Tom Hanks en Meg Ryan in de hoofdrol. De regie van de Nederlandse versie is in handen van Benno Hoogveld en muzikaal leider van het live orkest is Rosite van der Woude. Florus van Rooijen zorgt voor de vertaling.

www.de-kernploeg.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.