Shakespeares komedie Much ado about nothing in het Muiderslot

Op dinsdag 21 mei 2019 speelt het Britse theatergezelschap The Festival Players William Shakespeares komedie Much ado about nothing in de Ridderzaal van het Muiderslot.

Much ado about nothing

“The course of true love never did run smooth”, maar de versiertrucks, hofmakerij en het eindeloze aan- en afstoten van Shakespeare’s toneelgeliefden, Beatrice en Benedick, zorgen zelfs voor grote hilariteit onder de leden van hun eigen huishouden. En dan blijkt bijna iedereen ook zo nog zijn eigen plannen te hebben om het gedoodverfde liefdespaar te herenigen. Tegen deze chaotische achtergrond is ondertussen een andere romance bijna uit de bocht gevlogen door de machinaties van een jaloerse hertog. Deze heerlijke komedie – al 400 jaar populair – wordt in de Ridderzaal van het Muiderslot opgevoerd door The Festival Players geprezen all-male Company, in een kristalheldere, energieke, kleurrijke productie, versterkt met originele songs gecomponeerd door Johnny Coppin.

The Festival Players The Festival Players Theatre Company is een expert in het spelen van Shakespeare op locatie. De spelers weten met hun enthousiaste stijl en traditiegetrouwe Shakespeare-interpretaties de beroemde stukken op flamboyante wijze tot leven te wekken. Het spelen met een all-male cast, zoals inmiddels bij hen gebruikelijk is, geeft dit theater een onverwachte lading en verassende energie. Ze behoren met hun tournees tot de top van Europees-tourende Britse Shakespeare-gezelschappen, met wellicht de beroemdste Britse actrice als beschermvrouw: Dame Judy Dench

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.