Shakespeare in het Klooster Breda

Shakespeare in het Klooster Breda

Het is 1605. De pest is uitgebroken in London, de theaters zitten dicht en de bevolking zucht onder een lockdown.
Vandaag gaat de nieuwe voorstelling Bard in the Yard in verkoop. Als theater binnen nog niet mogelijk is, gaat het theater naar buiten! Bard in the Yard is een monoloog in de prachtige binnentuin van het Klooster Breda. De voorstelling heeft in Engeland vorige zomer in vele stadstuinen gespeeld en komt nu naar Breda. 
Bard in the Yard
Terwijl concurrent Ben Johnson het ene pareltje na het andere aflevert kampt Shakespeare met een writer’s block. Hij komt niet verder dan kaarsen draaien, brood bakken, pleepapier hamsteren en binge-lezen. Hij moet een hit produceren! Maar hoe?!  ‘Altijd als de pest uitbreekt krijg ik te horen: Ovidius schreef de Metamorfosen in quarantaine en hoe heb jij je tijd besteed? Bij Jupiter! Daar heb ik wat aan!’ 
Grasduinend in eigen werk (Romeo & JuliaTwee edellieden van VeronaHet temmen van de FeeksOthelloMidzomernachtdroomMacbethHenry V en Hamlet) en met jouw hulp gaat hij proberen zijn Bard Kaskrakermachine weer aan de praat te krijgen.  Wim Bouwens brengt een theatersolo over William Shakespeare die in quarantaine te maken krijgt met een writer’s block. 
Meer informatie op chasse.nl/bardintheyard

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.