Seth Meyers naar Nederland voor jubileumjaar Boom Chicago

Seth Meyers naar Nederland voor jubileumjaar Boom Chicago

Amsterdam – 25 jaar geleden introduceerde Boom Chicago improvisatiecomedy bij het Nederlandse publiek. Sindsdien heeft het succesvol comedy-ensemble miljoenen mensen aan het lachen gemaakt met producties in hun theater en daarbuiten. Dit jaar viert Boom Chicago hun jubileumjaar met meerdere artistieke events, gerelateerd aan improvisatie en comedy. Zo viert Boom Chicago op zaterdag 14 juli ’25 jaar comedy’ in Koninklijk Theater Carré met twee geweldige shows. Speciaal vanwege het jubileum komt de Amerikaanse talkshowhost Seth Meyers naar Nederland. Seth Meyers trapt het jubileumprogramma van Boom Chicago af, gevolgd door ‘Boom Chicago & Friends’. Kaarten voor de jubileumshows in Carré zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

 

Jubileumavond Boom Chicago

Naast de show van Seth Meyers is er op zaterdag 14 juli een tweede show om het 25-jarig jubileum van Boom Chicago te vieren: Boom Chicago & Friends. Dit belooft een waar comedyspektakel te worden. Naast Seth, die óók in deze show meespeelt, staat de huidige cast van Boom Chicago samen met alumni uit 25 jaar Boom Chicago op het podium voor een eenmalig improvisatievuurwerk.

 

Naast internationale tv- en filmsterren die hun start kregen in Boom Chicago, doen er ook Nederlandse comedyvrienden van Boom Chicago mee aan deze show. In de aanloop naar het verjaardagsfeest worden deze namen bekend gemaakt.

Improvisatie pioniers Andrew Moskos en Pep Rosenfeld zijn de hosts van deze jubileumshow. De Amerikanen Moskos en Rosenfeld hebben Boom Chicago in 1993 opgericht. Kort daarna sloot Saskia Maas (mede-eigenaar en zakelijk directeur) zich ook aan.

 Seth Meyers

Seth begon bij Boom Chicago, waar hij jarenlang optrad en veel van de sketches schreef.

Meyers is slechts één avond in Amsterdam en trapt het jubileumprogramma van Boom Chicago af in Carré. Zijn gevatte grappen en show krijgen lovende recensies over de hele wereld. Hij heeft nog altijd een speciale band met de stad waar hij heeft gewoond en die hij zo vaak bezocht, dat hij de tel kwijt is geraakt. Hij brengt zijn slimme perspectief en bijtende commentaar graag terug naar zijn geliefde Amsterdam.

Seth, als schrijver bekroond met een Emmy Award, is de ster van zijn eigen show Late Night met Seth Meyers. Hij werd in 2014 door Time Magazine uitgeroepen tot een van de 100 meest invloedrijke personen.  In januari dit jaar was hij de gastheer van de Golden Globes, waar hij veel lof voor ontving. Seth verzorgde ook deEmmy Awards en de White House Correspondents Dinner, waar hij vernietigende uitspraken deed over Donald Trump. Andrew Moskos: “Sommigen zeggen dat Trump zich daardoor verkiesbaar stelde en president werd. Seth is ons daar allemaal een excuus voor verschuldigd”.

De opbrengst van de shows gaat naar InterActing
De kaartopbrengst van deze jubileumavond gaat naar InterActing, opgericht door Saskia Maas (CEO Boom Chicago). InterActing leert kinderen met autisme sociale vaardigheden door middel van improvisatie. De TED-lezing van Maas legt de rol uit die improvisatie kan hebben in de ontwikkeling van kinderen met autisme: InterActing moedigt autistische jongeren aan om hun geprefereerde patronen te doorbreken om het onverwachte te omarmen.

 

FOTO: ©Milette Raats

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.