Liegen doe je zo
 

Kinderen iets anders voorschotelen dan de waarheid. Waarom doen we dat en wat zijn de effecten? Tijdens ‘Zoete leugens, stoute leugens’, de derde editie van Serious Comedy op 2 december worden wetenschap en humor gecombineerd om antwoord te geven op de vraag ‘Waarom liegen we tegen onze kinderen?’ Cabaretier Howard Komproe samen met een ontwikkelingspsycholoog gaan dit thema te lijf. Acteur en presentator Joris Lutz praat de middag aan elkaar en vraagt het publiek naar hun leugentjes om bestwil.

  

Kinderen en liegen
Kinderen nét iets anders dan de waarheid vertellen: we hebben het als volwassenen allemaal weleens gedaan. En daar komen soms de meest hilarische verhalen uit voort. Van kleine, persoonlijke anekdotes en broodjeaapverhalen tot aan mythen, sprookjes en volksverhalen. In het kader van de voorstelling De jokkebrokker (6+) van Maas theater en dans en WAT WE DOEN wordt op 2 december een Serious Comedy-middag georganiseerd. Terwijl de kinderen in de foyer worden beziggehouden, zoeken hun ouders en volwassen een antwoord op de vraag ‘Waarom liegen we tegen hen?

Komedie
Stand-up comedy is een perfecte manier om op het podium snel en direct op het hier en nu te reageren. Serious Comedy is een concept waarin Wat We Doen stand-up comedy met wetenschappelijk onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken combineert. In deze editie neemt cabaretier Howard Komproe op onvervalste humoristische wijze, liegende volwassenen op de hak. Inclusief zichzelf.

Wetenschap
Een wetenschapper neemt ons mee in de wondere wereld van leugens en hoe om te gaan met de waarheid binnen de opvoeding van onze kinderen. Ze gaat in op het verschil tussen liegen en niet de waarheid spreken. Ook belicht ze de rol van het spel bij jonge kinderen, oftewel; ‘het magisch denken’, waar wij volwassenen wel eens naar terug verlangen en wat dat betekent in de opvoeding.  

WAT WE DOEN
Wat we doen is een theaterorganisatie die uitdagende projecten opzet om het met mensen te hebben over de wereld om hun heen. Dit wordt gedaan door middel van theater, maar ook lezingen, comedy en debat. Artistiek leider Floris van Delft is de regisseur van ‘De jokkebrokker’ die tot en met december door het hele land tourt. Floris van Delft maakte eerder CASH (Gouden Krekel 2014 beste podiumprestatie), Toen wij van Rotterdam vertrokken (Zilveren Krekel 2016) en Sell Me Your Secret (Zilveren Krekel 2017) bij Maas theater en dans. Kijk voor meer informatie op www.watwedoen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.