Wetenschap en comedy gaan hand in hand tijdens de ‘Rozengeur en maneschijn’ editie van Serious Comedy met o.a. Howard Komproe
 
‘Een avond vol wetenschappelijk onderbouwde humor’
 
Op woensdag 22 mei 2019 organiseert WAT WE DOEN alweer de vierde editie van Serious Comedy: Comedian Howard Komproe, cultuursocioloog Samira van Bohemen en relatietherapeut Maggie Wood staan op het podium om een maatschappelijk thema te ontleden. Dit keer gaat het over niets anders dan de liefde, en met name liefde in gemengde huwelijken. Hoe gaan we om met verschillen in relaties?
 

Deze editie van Serious Comedy is in het kader van de solovoorstelling JA met Nasrdin Dchar. Daarin gaat hij in op de hobbels die hij tegenkomt in zijn relatie met een Nederlandse vrouw. Terwijl Nasrdin door het land tourt bespreken Howard Komproe, cultuursocioloog Samira van Bohemen en cross-cultureel systeemtherapeut Maggie Wood de de liefde in gemengde huwelijken en relaties. Hoe gaan we om met verschillen? Wat zijn knelpunten die veel voorkomen in bi-culturele relaties en hoe ontstaan deze? Presentator Patrick Nederkoorn praat de avond liefdevol aan elkaar. Lees hier meer over Serious Comedy.
 
Onderzoek: gemengde relaties
Een WAT WE DOEN project begint altijd bij een actueel dilemma, waar dan grondig onderzoek naar wordt gedaan. In het onderzoek naar gemengde relaties en huwelijken was een van de beduidende uitkomsten dat relaties tussen Nederlanders met en zonder migratieachtergrond aanzienlijk vaker stranden dan relaties tussen Nederlanders zonder migratieachtergrond. Het aantal gemengde relaties is in de afgelopen jaren op zich echter toegenomen (CBS).
 
Serious Comedy
Stand-up comedy is een perfecte manier om op het podium snel en direct op het hier en nu te reageren. De wetenschap biedt de reflectie van lang onderzoek. Serious Comedy is een serie avonden waarin WAT WE DOEN stand-up comedy met onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken combineert. Wetenschappers en comedians gaan samen met het publiek een maatschappelijk thema te lijf.
 
WAT WE DOEN: onderzoek, theater & dialoog
WAT WE DOEN maakt maatschappelijke thema’s en dilemma’s beleefbaar en inleefbaar voor een breed publiek. We hebben het over samenleven, rechtspraak, privacy, vluchtelingen. Onderdeel van onze projecten is altijd een theatervoorstelling, maar daarnaast wordt er naar andere vormen gezocht om de onderwerpen te delen met verschillende publieksgroepen. Meer informatie over WAT WE DOEN is te vinden op www.watwedoen.nl Foto: Clemens Rikkens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.