September Me presenteert programma van 26 tot en met 29 september 2024 in Amersfoort

September Me presenteert programma van 26 tot en met 29 september 2024 in Amersfoort

FOTO:©Paulina Matusiak & Eddy Wenting

Van 26 t/m 29 september 2024 vindt op diverse locaties in Amersfoort de achtste editie van September Me plaats, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers, van en met artistiek leider Ragazze Quartet. Het afwisselende programma, met theater Flint als bruisend festivalhart, biedt onder meer avontuurlijke (diner)concerten, verrassend muziektheater en vrolijke familieshows. Geniet van bekende namen als Nederlands Blazers Ensemble, Nora Fischer en Nienke Nasserian en inspirerende en vernieuwende musici als de Schotse doedelzakspeler Brìghde Chaimbeul (Bree-chuh CHaym-bul)dit jaar artist-in-focus tijdens het festival. Thema van deze editie is Uit Liefde.

Artistiek leider Ragazze Quartet heeft voor haar geliefde festival September Me weer een divers programma voor jong en oud samengesteld. Vier dagen lang worden de ondoorgrondelijke wegen van de liefde verkend met optredens van onder andere Maxwell QuartetTim Kliphuis met Maya Fridman en Marc van RoonRagazze Quartet met transgender bariton Lucia Lucas(The World’s Wife) en met Katharine Dain, Maurice Lammerts van Bueren, Remco Menting en Tjitske Jansen (Liefs,

Bij het openingsconcert op donderdag speelt de Schotse doedelzakspeler en componist Brìghde Chaimbeul, de artist-in-focus van September Me 2024, samen met Ragazze Quartet en Maxwell Quartet diverse (eigen) composities. De muziek van Chaimbeul klinkt tijdens het festival ook in diverse andere programma’s.  

Op zaterdag speelt Het Paradijs met muziek van Joseph Haydn. Dit programma is onderdeel van een drieluik van het Nederlands Blazers Ensemble en de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert en begint waar De Schepping eindigde. De tuin van Eden is er een van overdaad. De taal van Bart Moeyaert zindert. In een paar pennenstreken beschrijft hij de exuberante natuur en prikkelt alle zintuigen. Hij maakt tussen de regels voelbaar dat er te midden van alle harmonie maar twee dissonanten rondlopen: de man die het verhaal vertelt en de vrouw die bij hem is.

Onder de vlag van de September Me Academie gaat tijdens het festival Voulez-Vous Coucher -een muziektheatervoorstelling over ‘slapen’- van Maat Saxophone Quartet in première. Deze productie wordt gepresenteerd in samenwerking met Kunsthal KAdE in het kader van de tentoonstelling SLAAP.

Zondag is het tijd voor een familie-Utopia met de Stapel (1+) van Frisse Oren en De Familie Sax (4+) van Berlage Saxofoon Quartet. September Me sluit het festival af met Welcome Here, Kind Stranger (8+), een gezellig dinerconcert voor het hele gezin waar in een Schotse Pub-setting muziek en eten samensmelten. Liefde gaat immers ook door de maag. 

Over September Me en artistiek leider Ragazze Quartet

Artistiek leider Ragazze Quartet stelt ieder jaar met nieuwsgierige en open blik een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dat jaar. In 2024 is dat: Uit Liefde. Over September Me:

‘De kracht van het festival is dat genres en disciplines in elkaar overlopen alsof het volkomen vanzelfsprekend is.’ – Volkskrant

Visie op thema Uit Liefde door Ragazze Quartet

Liefde maakt je blij om wat je hebt en bang om wat je kunt verliezen. Liefde maakt wit witter en zwart zwarter, ze creëert hersenspinsels, waanideeën, angsten.

Liefde is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor componisten, librettisten, artiesten en kunstenaars in het algemeen.

September Me website + ticketsFacebookTwitterInstagram

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.