Selma Ann Louis; maak je dromen waar, voordat het te laat is

Recensie: Mieke van der Raay 

De Theateralliantie heeft al eerder bewezen dat ze een oog hebben voor bijzondere voorstellingen, waaronder ‘Fiddler on the Roof’ en ‘The Color Purple’. Op zondag middag 6 mei ging in DeLaMar theater Selma Ann Louis in première en zal nog tot en met 28 mei in dit theater te zien zijn.

Selma, Ann en Louis komen elkaar na vele jaren weer tegen op de begrafenis van hun studie genoot Arnold, die helaas door tragische omstandigheden om het leven is gekomen. Na enkele drankjes besluiten de drie, in ere van Arnold, de roadtrip te maken die ze ook na hun afstuderen hebben gemaakt. Maar al snel raken ze betrokken bij een schietpartij en in hun onhandige pogingen om uit de handen van de politie te blijven, werken ze juist zichzelf nog meer in de problemen, plegen zelfs een overval, maar door deze totaal niet hun aard liggende gebeurtenissen, leren ze zich en elkaar beter kennen en worden ze geconfronteerd met hun leven. Van de dromen die ze hadden als tiener, is totaal niets uit gekomen, maar ze besluiten alles los te laten en alsnog hun dromen waar te maken.

Bianca Krijgsman, Plien van Bennekom en Arjan Ederveen spelen Selma Ann en Louis, ze zijn op en top komisch vanaf de eerste minuut, op sommige momenten ontroerend en weten je feilloos mee te nemen in het verhaal van Selma Ann en Louis. Het script is op hun lijf geschreven en weten het publiek meerdere malen te verleiden tot enorme lach salvo’s. Janna Adank, Rosa Veltman en Mark Lindeman spelen de jonge versies van Selma, Ann en Louis, dit is een heel twee dimensionaal geheel geworden; ze hebben dezelfde mimiek als hun volwassen versies en weten je op hun eigen manier mee te nemen in het gehele verhaal. Verdere rollen zijn er voor Bas Hoeflaak, Anne Prakke en Joshua Albano, ze spelen zoveel verschillende rollen, dat je af en toe het idee hebt dat er een gigantische cast staat, soms met supersnelle kleding wissels, maar alles perfect getimed, zodat je nooit het moment hebt hé die heb ik toch net in een andere rol gezien. Het decor is geniaal gemaakt, tot in detail, de decor stukken sluiten perfect aan bij de voorstelling. Alles wel met een knipoog, maar uiterst functioneel.

In deze voorstelling zit gewoon alles; humor, ontroering, liefde en zelfs interactie met het publiek. Maar het laat je ook inzien, dat het nooit te laat is om je dromen waar te maken…

Meer informatie: http://www.theateralliantie.nl/

FOTO: Mieke van der Raay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.