SEIZOEN 16/17 MAAS THEATER EN DANS NEGEN TOURNEES EN AFSCHEID VAN ARTHUR ROSENFELD

SEIZOEN 16/17 MAAS THEATER EN DANS NEGEN TOURNEES EN AFSCHEID VAN ARTHUR ROSENFELD

Maas theater en dans uit Rotterdam presenteert het nieuwe theaterseizoen 16/17: negen tourvoorstellingen voor peuters, kleuters, kinderen en jongeren, vier producties alleen voor Rotterdam en drie ‘art of impact projecten’. Arthur Rosenfeld neemt afscheid van Maas theater en dans met de nieuwe voorstelling Exit, pursued by a bear. Het seizoen wordt geopend met voorstellingen op De Parade, Sziget (Boedapest), uitfestivals en het Theaterfestival.

Opening seizoen: Maas op festivals

Maas theater en dans maakt samen met SPACE de voorstelling Love Me Tinder voor De Parade in Utrecht en Amsterdam (3-17 aug). Deze voorstelling zal ook eenmalig te zien zijn voorafgaand aan de voorstelling Liefde XL in Maaspodium in 2017. Maas is uitgenodigd door het Sziget Festival in Boedapest, Hongarije met Play it Back en The Silent Twins (14-15 aug). Op de uitfestivals van Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam presenteert Maas het Best of Maas-liedjesprogramma (28 aug-11 sep). Ook is Maas geselecteerd voor het Theaterfestival en speelt (met DOX) de voorstelling 100% Selfmade in De Krakeling (TF Jong, 2-3 sep).

Tournees: afscheid Arthur Rosenfeld, drie keer Liefde en Loslopend wild

Maas begint het seizoen in oktober 2016 met de tournee van Sell Me Your Secret, een voorstelling voor jongeren over privacy van Floris van Delft (o.a. CASH en Toen wij van Rotterdam vertrokken).

Begin december 2016 neemt Arthur Rosenfeld afscheid van Maas met zijn nieuwe voorstelling Exit, pursued by a bear (zie apart persbericht).

Eind december 2016 presenteert Maas de voorstelling Liefde, werktitel voor 8+ van Moniek Merkx die daarbij twee extra versies maakt in hetzelfde decor met dezelfde cast: Lief voor 4+ en Liefde XL voor jongeren en (jong) volwassenen.

In maart 2017 zijn er twee tripple bills onder de noemer Loslopend wild: zes smaakmakers van de toekomst presenteren korte stukken waarmee Maas door het land reist.

In het Maaspodium, Rotterdam speelt Maas grote series van de producties Sell Me Your Secret, Liefde werktitel en Loslopend wild en worden er bijpassende themaweken georganiseerd, respectievelijk Techniek, Liefde, Talent.

Daarnaast zijn er reprisetournees van Foutje (2016), De Grieken (2016), Eitje (2017) en Kwijt (2017).

Exclusief voor Rotterdam
Maas maakt ook producties exclusief voor Rotterdam: Een kleine brief aan de grote stad, waarmee Maas in 80 kleuterklassen te zien is met een bijbehorend boek. Twee coproducties met Rotterdams Philharmonisch Orkest: RPhO meets Maas en Rotterdamse Stadsklanken. En festival Voor de leeuwen, ons talentenfestival waarvan we in 2017 alweer de 7
de editie presenteren. Daarnaast is er in ons Maaspodium gastprogrammering met vaste onderdelen als FRESH en de Circusdriedaagse.

Maatschappelijke projecten

In 2016 is Maas drie maatschappelijke projecten gestart die in het nieuwe seizoen een vervolg krijgen: Bazen Verbazen, waarmee we jongeren middels theater- en danslessen klaarstomen voor de arbeidsmarkt (met Diversion en CNV Jongeren), De Nieuwe Kans, waarin we kansarme Rotterdamse jongeren een podium geven en Code Groen waarin we 500 basisschoolleerlingen aanzetten tot nadenken over de toekomst van de stad Rotterdam (met Hofplein Rotterdam en SKVR).

Internationaal: samenwerking Rotterdam-Antwerpen-Linz
Maas theater en dans (Rotterdam), HETPALEIS (Antwerpen) en Shäxpir Festival (Linz, Oostenrijk) slaan de handen ineen en starten samen het project Residenties (werktitel). Negen talenten, drie uit Nederland, drie uit België en drie uit Oostenrijk, werken gedurende drie periodes van een week in de residenties Rotterdam, Antwerpen en Linz samen aan een of meerdere stukken voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12. De negen starten in Maaspodium Rotterdam, waar ze van 28 september tot en met 2 oktober 2016 het project opstarten, gecoacht door Moniek Merkx. Van 26 tot en met 29 maart 2017 werken ze verder in Antwerpen en van 17 juni tot en met 2 juli 2017 monteren en presenteren ze hun voorstelling(en) op het Shäxpir Festival in Linz, Oostenrijk.
Daarnaast speelt Maas verschillende losse voorstellingen op buitenlandse festivals.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.