Schaatster Annette Gerritsen beleeft première musical Soof in Groningen, ze neemt het stokje over van Leontien van Moorsel.

Schaatster Annette Gerritsen beleeft première musical Soof in Groningen, ze neemt het stokje over van Leontien van Moorsel.

Schaatster Annette Gerritsen beleeft première musical Soof in Groningen
Gerritsen neemt morgen in Groningen stokje over van Leontien van Moorsel

Schaatster Annette Gerritsen zal woensdag 28 november in het MartiniPlaza in Groningen haar première beleven in Soof de musical. Ze speelt de rol van de sportster waarop de man van Soof (Kasper gespeeld door Noël van Santen) verliefd wordt. Voormalig wielrenster Leontien van Moorsel nam deze rol op zich in Breda, waar de voorstelling vorige week te zien was. 

Annette Gerritsen: “Ik voel mij zeer vereerd dat ik in Soof een kleine rol mag spelen en nog wel in Groningen, de stad die zoveel voor me heeft betekend tijdens mijn schaatscarrière. Daar stond ik voor het eerst op het nationale podium als junior en won ik mijn eerste Nationale titel sprint. Daarom vind ik het te gek, en heel spannend, dat ik in die stad nu op een ander podium moet laten zien wat ik kan.” 

Naast Annette Gerritsen en Leontien van Moorsel zullen ook voetbalsters Anouk Hoogendijk en Dominique Bloodworth, snowboardster Nicolien Sauerbreij en volleybalster Manon Flier een aantal voortellingen meedoen. De sporters spelen zichzelf in de voorstelling. De rol wordt per sporter op maat gemaakt; want de één is volleybalster, de ander schaatster, zoals Annette. Ze hebben ook allemaal hun eigen kleding en ook teksten zullen dus per rol verschillen.   

Soof de musical – De succesvolle regisseur Jos Thie (o.a. De Stormruiter, Jochem Myjer en Armin van Buuren) is verantwoordelijk voor de regie van Soof de musical. Roos Schlikker en Erris van Ginkel schreven het script dat is gebaseerd op het script van de eerste film. Hoofdrollen zijn voor Maike Boerdam (Soof), Noël van Santen (Kasper), Juul Vrijdag (Hansje: Soofs moeder), Winston Post (als Winston Post) en Julia Nauta, die de oudste dochter van het gezin speelt. Annette speelt de rol van de minnares van Kasper. De geheel nieuwe muziek is van Ed Struijlaart en Peter Slager (gitarist en hitschrijver Bløf). Bijzonder aan de voorstelling is o.a. het decor: een grote keuken waarin een deel van het publiek plaatsneemt en waar tijdens de voorstelling wordt gekookt. Iedereen op het toneel en in het publiek krijgt tijdens de voorstelling een aantal hapjes, gemaakt door Soof zelf. De voorstelling toert door heel Nederland.

Schaatster Annette Gerritsen heeft in ruim 14 jaar topsport een mooie prijzenkast bij elkaar geschaatst. Met verschillende Nederlandse titels, medailles op WK’s en World cups. Maar haar hoogtepunt is toch de zilveren Olympische medaille in Vancouver 2010 op de 1000 meter. Momenteel is Annette bezig met een documentaire over Ireen Wüst. 

Info Soof de musical: 
Vanaf morgen te zien in Groningen: Martiniplaza: 28 november 2018 tot en met 2 december 2018
Tour tot en met april 2019

www.soofdemusical.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.