School musical 3 Musketiers

School musical 3 Musketiers

Recensie: Stephan Markus

De Bossche Vakschool presenteert samen met het Van Maerlant ‘3 Musketiers’!
De sportzaal is omgebouwd tot theater en we wanen ons in Parijs. We maken kennis met D’artagnan. Hij wil net als zijn vader Musketier worden en gaat op zijn “edel ros” op weg naar Parijs!

Hij belandt in een avontuur van degens, liefde en een kardinaal die het ’t liefst voor het zeggen heeft en er alles aan doet om zijn wil op te leggen aan het volk. De kardinaal wordt gespeeld door een jongen in een rolstoel en op bepaalde momenten staat hij letterlijk ook stoer zijn mannetje! Respect voor deze jongeman die de slinkse kardinaal met verve speelt.

In de rol van Koningin Anna zien we Eefje Jansen. Zij imponeert en raakt je diep bij ‘Ik ben een vrouw’ Eefje kennen we van de tv zoektocht New Musical Star!

De schoolmusical van de Bosche Vakschool staat als een huis – de rollen zijn ontzettend goed gecast. Je wordt verliefd op Constance… Maar zij wil “alles” van D’artagnan, maar moet dit met de dood bekopen.

De 3 Musketiers staat garant voor humor en de dame die één van de Musketiers speelt, overtuigt enorm als “man” en dat lag niet alleen aan de baard die ze aangemeten had gekregen.

3 Musketiers is en blijft een lange voorstelling, maar in Den Bosch vliegt de avond voorbij en kan de zeer jonge maar ontzettend talentvolle cast terugkijken op een zeer geslaagde musical.

Alles klopt; je krijgt medelijden met Mylady de winter… En ook Rochefort heeft haar brutale charme!

En D’artagnan – de ‘boy met de mooiste looks’… palmt niet alleen Constance, maar de hele zaal in.

Leuk detail misschien: Lord Buckingham is in het leven buiten 3 Musketiers de vriend van Koningin Anna. Samen in een musical is een droom van Eefje die uitkomt.

Er staat in Den Bosch een schoolmusical met de allure van een professionele productie!

FOTO: Stephan Markus

Share

One thought on “School musical 3 Musketiers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.