Scholieren presenteren opnieuw indrukwekkende voorstellingen tijdens #EAF2017, hét Scholieren Theaterfestival Rotterdam

Scholieren presenteren opnieuw indrukwekkende voorstellingen tijdens #EAF2017, hét Scholieren Theaterfestival Rotterdam

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 maart vond in het Hofpleintheater het jaarlijkse Scholieren Theaterfestival Rotterdam plaats: #EAF2017. Vijf dagen lang presenteerden honderden scholieren van verschillende middelbare scholen uit Rotterdam zelfgemaakte voorstellingen op basis van het thema I have a dream. Vrijdagavond was de prijsuitreiking onder leiding van een vakjury bestaande uit: Maarten Bakker van Studio de Bakkerij, Jolanda Spoel van Maas theater en dans en Cormac Burmania van de MBO Theaterschool en ArtEZ Institute of the Arts en een jongerenjury bestaande uit leerlingen van de deelnemende scholen. Grote winnaars van de avond waren de middelbare scholen SG Spieringshoek uit Schiedam met de voorstelling Better Life, zij wonnen de Fred van der Hilst-wisseltrofee en Tooropmavo uit Rotterdam met de voorstelling Mijn Drie Zusters, winnaar van de jongerenjuryprijs.

Naast de twee of drie voorstellingen per dag waren er voorafgaand in het teken van de Verkiezingen, debatten met de verschillende Rotterdamse jongerenpartijen: Jonge Democraten, DWARS Rotterdam-Rijnmond, Jong Leefbaar Rotterdam, JOVD Rotterdam-Rijnmond. In samenwerkingen met Stichting SPJO Rotterdam behandelden zij iedere dag een politieke stelling. Na afloop van de voorstellingen was er ook een dagelijkse talkshow waarbij de makers en spelers het hemd van het lijf werd gevraagd over hun voorstelling.

Overige prijswinnaars

De overige prijswinnaars in de volgende categorieën zijn:

De ensemble prijs: Havo/vwo voor Muziek en dans;
De vormgevingsprijs: Wolfert Tweetalig;
De prijs voor de meeste lef: De Theaterhavo/vwo
De gouden Harlekijn (indrukwekkendste spelprestatie man): Rients Dijkstra van het Stedelijk Gymnasium Schiedam;
De gouden Colombina (indrukwekkendste spelprestatie vrouw): Sofie Reinders van SG Spieringshoek;
De zilveren Harlekijn (beste spelmoment man): Daan Roosenbrand van de Havo/vwo voor Muziek en Dans;
De zilveren Colombina (beste spelmoment vrouw): Kauthar Haroucha van het Wolfert Dalton.

 

Het Scholieren Theaterfestival Rotterdam, #EAF2017 wordt jaarlijks georganiseerd vanuit het educatieprogramma van Hofplein Rotterdam. Dit jaar was #EAF2017 ook onderdeel van de Maand van Cultuuronderwijs dat Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) organiseert.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.