Schiffmacher vertelt enkele vermakelijke verhalen uit zijn roemruchtig verleden

Schiffmacher vertelt enkele vermakelijke verhalen uit zijn roemruchtig verleden

Afgelopen maandag avond 12 februari, was de première van Henk Schiffmacher in het DeLaMar theater in Amsterdam. Een niet alledaagse première, want wie verwacht er nu dat Henk Schiffmacher het theater in zou gaan? Maar Henk heeft het publiek zoveel verschillende verhalen te vertellen, over wie hij wel of zelfs niet getatoeëerd zou hebben. Maar ook over zijn vele reizen naar onder andere Borneo en Nieuw Zeeland. Hij begon de avond met een mop, dit om alvast het ijs te breken en zijn zenuwen onder bedwang te kunnen houden.

Op het toneel staan vele attributen, die verband houden met zijn verhalen. Hij is niet alleen op het podium; Sam Veldhoen is niet alleen zijn gitarist, maar ook aangever als Henk even niet meer weet wat hij ging vertellen – dit gebeurde helaas meer dan eens, soms werd er zelfs vanuit het publiek geroepen en gecorrigeerd. Het liefst zou Henk elke avond andere verhalen willen vertellen, maar ja hij moet zich nu eenmaal aan het script houden, anders zouden ze niet uit komen qua tijd. De verhalen waren soms kleurrijk over de diverse nationale en internationale artiesten die hij getatoeëerd heeft en met wie hij heel goed bevriend is gebleven. Met sommige heeft hij hele leuke reizen mee mogen maken en spannende avonturen beleefd, dit met of zonder drugs. Hij vertelde met grote trots dat hij Officier In de Orde van Oranje-Nassau benoemd was, dit leverde hem een oorverdovend applaus op. Over zijn grote liefde, zijn vrouw Louise, vertelde hij met ontroering in zijn stem over haar ziekte.

Het publiek was niet het publiek dat we gewend zijn om te zien in het theater; heel kleurrijk gekleed, de meesten ook met kleurrijke tatoeages. Velen waren ook niet echt gewend om naar het theater te gaan, dit bleek uit het veelvuldig roepen en reageren op Henk, maar ook gingen ze gewoon onder de voorstelling bier en wijn halen, of het de gewoonste zaak was. Wat deze voorstelling nog bijzonderder maakt, is dat hij tijdens de voorstelling een schilderij maakt en dit dan ook ter plekke veilt voor voor een goed doel, Orange Babies. Want één ding kun je Henk Schiffmacher nageven: zijn hart zit duidelijk op de juiste plaats. Henk wist nog iemand uit het publiek te verrassen met een unieke tatoeage, ter plekke gezet op het podium.

Al met al een zeer bijzondere, niet snel te vergeten theateravond.

Informatie: www.impactentertainment.nl/voorstelling/1718-henk_schiffmacher

TEKST EN FOTO: Mieke van der Raay

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.